Blizanci slavili, Dodig i Melo sa zahtjevnim zadatkom na nastavku puta

Ivan Dodig i Marcelo Melo nisu dobro započeli ovogodišnji nastup na ATP Finalu u Londonu. Za razliku od protekle tri sezone, u kojima su kretali pobjedom, Dodig i Melo ovog su puta doživjeli poraz u prvom izlasku na teren u O2 Areni, sa 7:6(3) i 6:0 u korist braće Bryan, Mikea i Boba.

Američki blizanci slavili su u ogledu u kojemu je neizvjesnost postojala samo u prvom setu. Bryani su u toj dionici meča riješili stvar u ‘tie-breaku’, dok su u nastavku prošli bez gubitka gema, s tri ‘breaka’ na tom putu. Bila su to jedina tri izgubljena servisa na bilo kojoj strani u ovom ogledu. Braća su iskoristila tri od svojih osam ‘break’-lopti, dok su Dodig i Melo bili bez prilike za ‘break’ tijekom cijelog meča.

 

Poslije startnog poraza, hrvatsko-brazilski dvojac imat će pred sobom zahtjevni posao u potrazi za četvrtim uzastopnim polufinalom na londonskoj završnici sezone na ATP Touru. Čekaju ih još dva nastupa u kojima će imati pojačani pritisak na svojim leđima u skupini Edberg/Jarryd, u kojoj će se sresti i s drugopostavljenom kombinacijom Jamie Murray/Bruno Soares i filipinsko-bjeloruskim parom Treat Huey/Maks Mirnji.

ATP Finale London, parovi, skupina Edberg/Jarryd:

M. Bryan/B. Bryan (SAD, 3) – Dodig/Melo (Hrvatska/Brazil, 6) 7:6(3), 6:0

 

Odgovori