Broćanka Iva Slišković ostvarila povijesni uspjeh

Košarkašice Hrvatske ostvarile su povijesni uspjeh plasiravši se na Olimpijske igre u Londonu. Pobjeda protiv Kanade u četvrtzavršnici kvalifikacijskog turnira bila je dovoljna Hrvaticama da po prvi put nastupe na Olimpijadi. U povijesnom uspjehu sudjelovala je i Iva Slišković, koja svoje korijene vuče iz Brotnja, točnije iz Krehin Graca otkuda je Ivina majka. Za brotnjo-sport. info Iva nam je prenijela dio atmosfere nakon povijesne pobjede:

Toliko emocija u ovom trenutku da se to riječima ne može opisati. Olimpijada je san svakoga sportaša, a onda meni osobno jer sam se vratila nakon teške ozljede koja mi se dogodila na prvoj službenoj utakmici sezone. Sad smo još pod dojmom svega mislim da još nismo niti svjesni sta smo napravili. Obećavam kako ćemo na Olimpijskim igrama pružiti svoj maksimum i dostojno predstaviti svoju zemlju – kazala je Iva.

Iva je karijeru počela u zagrebačkoj Dubravi. Profesionalnu karijeru započela je 2000. godine u u ŽKK Croatia Zagreb. Za  španjolsku ekipu Celta Vigo igrala je tri godine, a protekle godine u  Rivasu Ecopolisu koji je dogurao do finala Eurolige.

S reprezentacijom Hrvatske je osvojila broncu na Mediteranskim igrama.

 

Odgovori