Brotnjaci na seniorskom prvenstvu Hrvatske popravili osobne rekorde i osvojili nove medalje

Proteklog vikenda, 8. i 9. kolovoza 2020. godine, u Zagrebu je održano Državno prvenstvo Hrvatske za seniorke i seniore. Organizator najvažnijeg državnog prvenstva bio je Hrvatski atletski savez.

– Sam nastup na ovome prvenstvu zahtijevao je ispunjenje normi koje je Savez odredio, što je ovo natjecanje učinilo još težim i kvalitetnijim. Tako je na ovome prvenstvu nastupilo 30 atletskih klubova iz Hrvatske – objasnili su iz AK Brotnjo uz napomenu da je četiri člana AK Bronjo nastupila na seniorskom prvenstvu i ostvarili odlične rezultate.

– Marija Ivanković i Filip Kozina postali su viceprvaci Hrvatske u disciplini troskok.
Marija Ivanković je skočila novi osobni rekord, četvrti rezultat u Hrvatskoj svih vremena za seniorke sa rezultatom od 13.31 m. Filip Kozina također sa novim osobnim rekordom od 14.58 m učvrstio se na vodećoj poziciji Hrvatske za juniore. Veliki rezultat napravio je i Luka Ćurković, iako od sviju mlađi četiri i više godina uspio je doskočiti u skoku u dalj do novoga osobnoga rekorda od 7.10 m, čime je ispunio normu za Europsko prvenstvo za mlađe juniore koje će se održati sljedeće godine u Rieti, Italija. Također, konstantu dobrih skokova pokazala je i Josipa Dragićević koja je skočila 5.50 m u disciplini skok u dalj i zauzela šesto mjesto – istaknuto je u priopćenju AK Brotnjo.

Odgovori