Brotnjaci u borbi za europsko postolje

  DSC 0037Od 7. – 13. veljače u Azerbejdžanu će se održati Europsko juniorsko prvenstvu u karateu. Za Prvenstvu će nastupiti i Marija Sušac i Ivan Martinac, dokazana imena hrvatskog i bh. karatea. Ivan je vlasnik srebra s Europskog i bronce sa Svjetskog prvenstva i ovo je prilika za svoju kolekciju velikih rezultata upotpuni s još jednom medaljom. Sušac na Prvenstvo kao najbolja juniorka Hrvatske i pokušat će doći do prve pojedinačne medalje s Europskog prvenstva.  Pred odlazak na EP, Ivan i Marija su dali intervju za brotnjo-sport.info.

Što očekujete od Europskog prvenstva?

Marija: Naravno da je cilj medalja, ali sve će ovisiti od prvoga meča i kako ću startati na Prvenstvu. Ja ću dati sve od sebe da ostvarim zacrtani cilj i da donesem Brotnju još jednu medalju.

Ivan: Bilo bi lijepo popeti se za jednu stepenicu više od prošlog Europskog prvenstva. .Ja ću se potruditi i uraditi sve što je u mojoj moći da tako i bude a nadam se da neće nedostajati ni sreće,s Božje pomoći siguran sam da će biti.

Kako su tekle pripreme za Azerbejdžan?

Marija: Zadovoljna sam programom priprema i sve je tempirano za veljaču. Hvala Bogu, nije bilo ozljeda, ono što je za sportaša najvažnije.

Ivan: Ništa ne želim prepustiti slučaju pa sam osim redovnih treninga radio i individualne treninge doma…imali smo i pripreme reprezentacije,a ovaj tjedan čekaju nas i završne pripreme u Varaždinu.

Koliko može reprezentacija Hrvatske na ovome natjecanju?

Ivan i Marija: .Budući da smo imali kvalitetne pripreme što se tiče i fizičkog i psihičkog dijela treninga sigurni smo da rezultat neće izostati.

 

Odgovori