Brotnjacima tri medalje na Državnom prvenstvu u boksu

Predstavnici Boksačkog kluba “Brotnjo” zauzeli su sam vrh u kategoriji Školarci (do 75 kg), u sklopu 31. Pojedinačnog prvenstva BiH u boksu koje je održano u Športskoj dvorani „Luke“ u Bihaću od 1. do 3. ožujka 2024. godine.

U finalnom dvoboju snage su odmjerila dvojica Brotnjaka. Uz minimalnu prednost, zlato je osvojio Ivano Raspudić dok je srebro pripalo Marku Odaku.

U kategoriji Juniori (do 63 kg) treće mjesto zauzeo je Kristijan Čuljak.
Treneri ne kriju oduševljenje ostvarenim rezultatima.

 

 

“Jos smo tri medalje donijeli kući, prve ove godine, nadamo se ne i zadnje. Čestitamo našim najboljim boksačima Prvenstva. Vjerujemo da će oni i dalje rasti i kvalitetno se razvijati u mlade, perspektivne boksače. Na nama, kao klubu, je da im osiguramo sve potrebne preduvjete da i ubuduće mogu uspješno konkurirati u borbama za medalje na svim natjecanjima “, naglasio je trener Vjekoslav Bošnjak.

“Žao nam je sto i ostali natjecatelji nisu ostvarili bolje rezultate, ali sve su to prednosti sporta. Treba pokazati veličinu i u pobjedi i u porazu. Ante Čuljak je izgubio u četvrtfinalu u jako izjednačenom meču, zbog ozljede koljena koja ga prati duže vrijeme, ali nije htio izostati s natjecanja. Tri dana koja smo proveli u Bihaću jedinstveno je iskustvo za sve sudionike i poticaj da vrijedno treniraju i ubuduće. Kada se drži kontinuitet, rezultati ne mogu izostati“, rekao je trener Rafael Pervan te je naglasio kako BK Brotnjo već sutra nastavlja s pripremama za Federalnu boksačku ligu koja je u tijeku – priopćeno je.

Odgovori