Dragiša Blagojević pobjednik 5. Međugorje Opena

Šahovski klub Brotnjo iz Čitluka jučer je u Sport centru Međugorje organizirao peti međunarodni šahovski turnir. Na turniru je nastupilo 116 natjecatelja iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, a nakon devet odigranih kola po švicarskom sustavu titulu pobjednika i vrijednu novčanu nagradu osvojio je Dragiša Blagojević, crnogorski velemajstor.

Blagojević je na turniru osvojio 7,5 bodova, dok je pola boda manje osvojilo pet igrača, što govori o izjednačenosti turnira i velikoj kvaliteti. Nakon primjene dodatnih kriterija, drugo mjesto osvojio je međunarodni majstor Zoran Runić (7 bodova), dok je trećeplasirani bio velemajstor Ante Šarić (7 bodova).

Konačni poredak možete pogledati OVDJE.

Pet velemajstora, šest međunarodnih majstora, ostali igrači sa međunarodnim titulama, ali i igrači bez međunarodnih i domaćih titula u Međugorju su prikazali odličan šah na radost organizatora. Kao i ranijih godina turnir je okupio jako velik broj natjecatelja, a natjecanje je održano u odličnim uvjetima i uz primamljive nagrade. Naime, Šahovski klub Brotnjo prigodnim novčanim nagradama nagradio je petnaest prvoplasiranih igrača. Također, organizatori su dodijelili i posebne nagrade, kao i nagrade za svoje najuspješnije natjecatelje. Za nagrade namijenjene članovima ŠK Brotnjo konkurirala su četiri seniora i četiri kadeta i kadetkinja, koliko ih je nastupilo na 5. Međunarodnom šahovskom turniru „Međugorje Open 2021.“.

Nagrade je uručio Ivan Pehar, član Upravnog odbora ŠK Brotnjo. Marijan Raspudić (5 bodova) bio je najbolje plasirani igrač ŠK Brotnjo, Alen Buntić (4,5 boda) bio je drugoplasirani, dok je kadet Borna Pehar ( 4 boda) bio trećeplasirani šahist ŠK Brotnjo na 5. međunarodnom šahovskom turniru „Međugorje Open 2021“.

U različitim kategorijama također su nagrađeni šahistice i šahisti ŠK Brotnjo: Mihaela Buntić, Ana Ostojić i Šimun Enzo Buntić.

Glavni sudac turnira bio je Tihomir Marić, dok je direktor turnira bio Dragan Prskalo, predsjednik ŠK Brotnjo, koji je na početku turnira svim natjecateljima poželio dobrodošlicu i izrazio zahvalnost zbog njihovog sudjelovanja na turniru.

 

citluk.ba

Odgovori