LOPTOM DO DOBROTE U Čitluk dolaze Jedvaj, Krstanović, Menalo, Ivan Dodig…

U Čitluku će se 23. prosinca održati humanitarni turnir “Loptom do dobrote“, odnosno turnir na kojem će svoje momčadi imati četiri kafića iz Čitluka (The Pub, Paris, Premium i Bumerang), po uzoru na čuveni splitski turnir.  Zbog pandemije koronavirusa turnir se vraća nakon dvije godine, a onaj održan 2019. godine ispunio je sva očekivanja. Cjelokupni prihod od turnira ići će za najugroženije obitelji iz čitlučke općine te Udrugu Susret iz Čitluka.

U tijeku same organizacije i priprema za ovogodišnji turnir četiri kafića razgovarali smo s jednim od organizatora, Ivanom Prskalom, bivšim nogometašem splitskog Hajduka.

Turnir se nakon dvije godine vraća u čitlučku sportsku dvoranu. Kakva su vaša očekivanja kao jednog od organizatora?

“Svima nam je drago da smo nakon ove dvogodišnje stanke opet tu. S obzirom da je prvi turnir prošao stvarno odlično, od novog svi očekujemo da će uz manje inovacije i preinake doživjeti još veći uspjeh i veće zanimanje publike.”

O kakvim se točno promjenama radi?

“Za sada ću samo reći da će biti nekih novih i zvučnijih imena na parketu čitlučke dvorane, da će tombola biti značajno bogatija nego li na prethodnom turniru, no nećemo otkrivati najvažnije detalje kako bi se sve skupa dočekalo s još većim uzbuđenjem. Naravno, ukupni prihod ćemo i nakon ovogodišnjeg izdanja uručiti najpotrebitijim obiteljima u našoj općini, što radimo u dogovoru s crkvom i svećenicima iz naše župe, te potpomoći rad Udruge Susret.”

Što želite poručiti svim gledateljima i onima koji na bilo kakav način pomažu u organizaciji i planiranju?

“Bez gledatelja ovaj turnir ne bi imao svoj smisao. Protekla godina bila je teška za sve nas, odustali smo od organizacije jer smo znali da bez gledatelja ništa neće imati težinu. Zato u ime cijele organizacije želim prije svega zahvaliti svima koji su pružili bilo kakvu podršku i pozvati sve ljude dobre volje da dođu i ove godine na naš turnir i sudjeluju u projektu koji je zaista plemenit. Vjerujem da će postati naša prava tradicija. Puno naših sugrađana živi jako teško, a na nama je da Im pružimo ruku podrške kako bi barem Božić dočekali u veselju i tih dana zaboravili na sve svakodnevne brige, kojih nažalost ima jako puno”, zaključio je Prskalo.

Iako Prskalo nije želio otkriti zvučna imena koja će doći u Čitluk, mi smo doznali neka od njih. Tako će u ovom humanitarnom spektaklu sudjelovati Tin Jedvaj, Ivan Krstanović, Luka Menalo, tenisač Ivan Dodig…

Odgovori