Borna Pehar prvi,Mihaela Buntić treća na vrlo jakom kadetskom i juniorskom turniru u Ljubuškom

Borna Pehar sa 6,5 osvojenih poena pobjednik je vrlo jakog kadetskog i juniorskog šahovskog turnira u Ljubuškom.Mihaela Buntić i Ana Ostojić sa 5 osvojenih bodova završili su na diobi trećeg mjesta.Mihaeli je zbog dodatnih kriterija pripalo treće a njenoj klupskoj kolegici Ani Ostojić 4. mjesto.

Turnir, čiji je organizator Šahovski klub Brotnjo, odigran je danas u prostorijama Društvenog centra u Ljubuškom a na turniru su nastupili igrači iz Širokog Brijega,Ljubuškog,Čapljine i Čitluka.

Današnjem događaju je prisustovao 21 takmičar,od toga čak tri državna prvaka u svojim kategorijama,što dovoljno govori o kvaliteti turnira.

Turnir je bio podjeljen u dvije kategorije, do 12 i do 18 godina a igralo se švicarskim sustavom uz kompjutersko parovanje.Tempo igre iznosio je 10 minuta + 3sec dodatka po potezu počevši od prvog.Glavni sudac turnira bio je Alen Buntić.

Sa osvojenih 6,5 poena iz 7 kola pobjednik do 18 godina i ujedno pobjednik turnira je naša mlada nada Borna Pehar.Drugoplasirani Čapljinac Josip Miličević osvojio je 6 dok je trećeplasirana naša igračica Ana Ostojić osvojila 5 bodova.

Prvo mjesto u kategoriji do 12 godina sa 5 osvojenih bodova pripalo je igračici ŠK Brotnjo Mihaeli Buntić kojoj je ujedno pripalo treće mjesto u ukupnom poretku.Drugoplasirani je Čapljinac Karlo Maslać dok je treće mjesto osvojio igrač iz Širokog Brijega Matej Čerkez.

Preostali naš natjecatelj osmogodišnji Šimun Enzo Buntić odigrao je solidan turnir.On je sa 3 pobjede i 4 poraza završio nastup u dojnjem dijelu tablice.

Turnir je prošao u fer i korektnoj borbi a ŠK Brotnjo se zahvaljuje kolegama iz ŠK Kula Ljubuški na suradnji i ustupanju svojih prostorija gdje je se i održao turnir.

Odgovori