HT ERONET – strateški partner: Predstavljen Leo Rover

U sklopu obilježavanja Dana Sveučilišta u Mostaru, danas je na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti predstavljeno pametno vozilo – Leo Rover, dio projekta Smart Campusa koji Sveučilište realizira sa svojim strateškim partnerima HT Eronetom i Ericssonom Nikolom Teslom.

Nazočne su pozdravili rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić te doc. dr. Tomislav Volarić, pomoćnik rektora za informacijske tehnologije i inovacije, koji je zahvalio strateškim partnerima HT Eronetu i Ericssonu Nikoli Tesli te istaknuo njihovu potporu Smart Campusu, koji je, podsjetimo započeo projektom Smart Parkinga promoviranog prošle godine.

Član Uprave HT Eroneta Tomislav Ruk kazao je kako je HT Eronet jedan od aktivnih sudionika digitalne transformacije društva, što je zapravo i jedna od njegovih strateških odrednica.

– U tom smislu HT Eronet od samoga početka podržava sve aktivnosti koje se odvijaju na Sveučilištu, uključeni smo u niz zajedničkih projekata, s naglaskom na Smart Campus. Nadamo se da će inovacije koje će proizaći iz ovih projekata u konačnici biti primijenjene u praksi, a na dobrobit ne samo sveučilišne, nego i cjelokupne zajednice, ususret potpunoj digitalnoj transformaciji koja nas očekuje u budućnosti.

Matej Perković iz Ericssona Nikole Tesle izrazio je zadovoljstvo što se već dvije godine sustavno radi, zajedno sa Sveučilištem u Mostaru i HT Eronetom, na novim idejama koje će kasnije biti realizirane i primjenjivane u gospodarstvu.

– Drago nam je što se ova transformacija odvija upravo u Mostaru gdje se razvijaju nova tehnološka rješenja. Tako na LTE tehnologiji HT Eroneta zajednički razvijamo pametno Sveučilište, a u planu je i 5G Smart Campus.

Nakon predstavljanja projekta, na FPMOZ-u je održan i hackathon u robotici za studente Sveučilišta u Mostaru. Naime, studenti su se u timovima natjecali u izgradnji programa za mobilnoga robota, tj. pametno vozilo Leo Rover.

 

ODJEL ZA KORPORATIVNE KOMUNIKACIJE

 

 

 

Odgovori