Filip Odak: Sanjam nastup na Europskom prvenstvu

Brotnjak  Filip Odak, član Rukometnog kluba „Izviđač“ boravio je nedavno na pripremama Juniorske reprezentacije Hrvatske. Igra na poziciji desnog vanjskog i po stilu igre podsjeća na svoga uzora, Makedonca Kiru Lazarova.  Rukometni stručnjaci Odaku predviđaju blistavu karijeru jer uz izniman rukometni talent, krase ga marljiv rad i upornost.

  • Ovo je moj drugi poziv na okupljanje juniorske reprezentacije Hrvatske iznimno sam sretan, ponosan i počašćen sto sam dobio poziv mislim da je san svakog rukometaša da zaigra za reprezentaciju pa tako i meni ovo je znak da se trud i rad isplati – kazao je Filip za naš portal.

Rukomet je počeo trenirati s deset godina jer je većina njegovih prijatelja trenirala u RK „Međugorje“.  Vrlo brzo se zaljubio u ovaj sport, ali i pokazao ogroman talent što su prepoznali ljubuški „Skauti“  u čije redove je prešao  2018. godine. Postao je predvodnik  kadetske momčadi koja je osvojila naslov prvaka Bosne i Hercegovine. Uz nastupe za mlađe kategorije, Filip je zabilježio  nekoliko nastupa i za seniorsku momčad. Iako najmlađi u momčadi, svojim se igrama nametnuo treneru i postao standardni prvotimac.

  • Sretan sam što sam odigrao i nekoliko utakmica na prvu momčad jer u takvim susretima mladi igrač stječe velika iskustva i samopouzdanje. Posebno mi ostaje u sjećanju utakmica protiv Zagreba, istaknuo je Filip.

Vjerujemo kako će Filip i u sljedećoj godini nastaviti marljivo raditi i ostvariti svoj san, nastupiti na Europskom juniorskom prvenstvu.

 

Odgovori