Brotnjak sudio utakmicu Europske lige

Hrvoje Turudić, Brotnjak s Fifinim znakom i nekadašnji igrač NK Brotnjo sudio je krajem listopada utakmicu Europske lige između PSV-a i AIK-a . Utakmica trećeg kola skupine F Europske lige završila je neodlučeno 1:1, a Turudić je bio pomoćnik Emiru Alečkoviću.

Uz Turudića na spomenutoj utakmici u Eindhovenu pomoćnik glavnog suca bio je i Dalibor Brašković, dok je četvrti sudac bio Senad Ibrišimbegović. Elmir Pilav i Edin Jakupović bili su suci iz gola, tako da je kompletna sudačka šestorka bila iz BiH, što je prvi put u povijesti da je sudačka šestorka iz BiH delegirana na utakmicu grupne faze bilo kojeg natjecanja u Europi.

 

A o svom dosadašnjem vrhuncu sudačke karijere Turudić nam je kazao: „Što se tiče same organizacije utakmice sve je na vrhunskoj razini, jer petnaest ljudi iz UEFA-e je samo zaduženo za organizaciju utakmice Europske lige. Suđenje utakmice Europske lige ne može se usporediti ni sa jednim natjecanjem na kojemu smo do sada sudili.” Turudić je također dodao kako se utakmica u Eindhovenu sa ostalim utakmicama na kojima je sudio ne može uspoređivati ni po organizaciji, ni po ponašanju igrača, a ni po ugođaju na samom stadionu.

„U organizacija utakmice Europske lige ništa nije prepušteno slučaju. Svatko je zadužen da radi svoj posao i onda sve to rezultira jednim događajem na vrhunskoj razini” – objasnio je Turidić.

Vijest da je Hrvoje Turudić nakon suđenja kvalifikacijske utakmice za EURO 2012, utakmice 1. pretkola Lige prvaka i utakmice kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu između Andore i Mađarske sudio i utakmicu grupne faze Europske lige zasigurno će obradovati sve ljubitelje nogometa u Brotnju.

www.citluk.ba

 

Odgovori