Brotnjo 94 na krilima Karle Krasić slavio u Posušju

Utakmica domaćina Posušja i naše ekipe je odigrana u pravom sportskom ambijentu te uz odlično suđenje sudačkog para Tolić-Ćavar. Zanimljivo je da nitko od današnjih sudionika odnosno sudionica niti jednom nije reagirao na sudačku odluku što je svakako raritet u današnje vrijeme. Stoga ovaj članak otvaramo čestitkom sudačkom paru Tolić-Ćavar na zaista odličnom suđenju. Damir Jerkić na parket šalje našu petorku: Gakić, Barbarić, Musa, Mia Čarapina i Krasić.

Prvu četvrtinu je obilježila ukočenost u igri obje ekipe te veliki broj grešaka sa obje strane. Karla Krasić odmah na početku daje do znanja da je danas njezin dan te prolazi kroz posušku obranu i efektno polaže na protivnički obruč i početno vodstvo 2-0 za Brotnjo. Karla je u prvoj četvrtini od ukupno naših 14 koševa postigla 9. Pridružile su joj se Nikolina Musa sa prvom „tricom” na utakmici te kapetanica Mia Čarapina sa 2 poena. Kod domaćina u prvoj četvrtini su koševe upisale kapetanica Ana Ramljak 4, Budimir 4, Jurišić 2 te mlađa Ana Ramljak sa prvom posuškom „tricom”. U drugu četvrtinu ekipe ulaze sa rezultatom 14-13 za Brotnjo. Prvi napad Posušja zaustavlja Mia Čarapina atraktivnom blokadom te trči u kontru preko cijelog terena i poentira za povećanje našeg vodstva od +3. Mia je uspješna i u sljedećem napadu iz oba slobodna bacanja, a našu mini seriju nakratko prekida starija od dvije Ane Ramljak u posuškim redovima. Svoje prve koševe upisuje naša Marijana Barbarić, a u sljedećem napadu Mia Čarapina upošljava Anu Kordić za 22-14 za „Bubamare”. Ana Gakić postiže „tricu”,a Marijana Barbarić je uspješna iz kontre. Kod Posušja se budi Andrea Marić, danas njihova najefikasnija igračica pred kojom je zasigurno velika perspektiva. Sa druge strane odgovara Karla Krasić nakon WNBA-ovske asistencije Nikoline Musa. Nakon druge četvrtine na semaforu je stajalo 17-32.

U trećoj četvrtini je trener odmarao našu najbolju igračicu Miu Čarapina. Nikolina Musa postiže „tricu” te pogađa slobodno bacanje. Pod košem je prati Karla Krasić,a iz dvije akcije efikasna je Marijana Barbarić. Martina Šego je ozljeđena u jednom kontaktu u prvoj akciji nakon ulaska na parket. Kod gošći su u ovoj četvrtini precizne kapetanica Ana Ramljak i Andrea Marić. Treća četvrtina je završila rezultatom 23-44.

Početak zadnje dionice susreta je obilježila posuška igračica Andrea Marić sa 6 koševa zaredom. Naš prvi koš u ovoj četvrtini potpisuje Romana Bevanda. Svoje prve nastupe u ovom prvenstvu upisuje naša nada Anamarija Čarapina. Trener Jerkić u igru vraća Miu Čarapina, koja u sljedeće dvije akcije podiže publiku na noge sa vrhunskim proigravanjem, prvo Nikoline Musa a odmah za tim i Karle Krasić. Zadnji koš za konačnih 64-40 za Brotnjo 94 je djelo Ane Gakić. Nakon susreta smo uspjeli dobiti izjave trenera Posušja i Brotnja 94 te najbolje igračice današnjeg susreta Karle Krasić.

„Brotnju 94 čestitam na zaista zasluženoj pobjedi. Čitlučanke su iskusnija i bolja ekipa. Zadovoljan sam otporom koje su pružile moje igračice. Ovakve utakmice sa kvalitetnim protivnikom su višestruko bitne za njihov daljnji košarkaški razvoj” – izjavio je trener Posušja Stanko Rezo, legenda hercegovačke košarke koji je između ostalog ostavio veliki trag i u našem Čitluku.

„ Posušje je kvalitetna ekipa pred kojom je velika budućnost. Izdvojio bih njihovu igračicu sa brojem 18 Andreu Marić, koja je veliki potencijal. Drago mi je da smo gostujućom pobjedom otvorili prvenstvo. U drugom kolu očekujem pobjedu protiv Livna u našoj dvorani u Čitluku” – riječi su trenera Brotnja 94 Damira Jerkića.

„ Odigrali smo utakmicu sa kvalitetnim suparnikom koju je pratila odlična atmosfera te odlično suđenje. Mi ćemo se u susretima koji dolaze još dizati u formi te biti sve bolji. Očekujem da ćemo slaviti i u subotu protiv Livna”- komentirala je Karla Krasić, najbolja igračica današnjeg susreta.

POSUŠJE- BROTNJO 94: 40-64 (13-14, 4-18, 6-12, 17-20)

POSUŠJE: Petrić, Begić, Bakula P., Bešlić, Bakula F., Knezović, Jurišić 10, Budimir 4, Lončar, Ramljak A. 4, Ramljak A. (cap.) 9, Marić 13. BROTNJO 94: Kordić 2, Bevanda 1, Musa 10, Čarapina Mia 11, Barbarić 13, Gakić A. 6, Krasić 21, Šego, Doko, Čarapina Anamarija, Bulić.

 

brotnjo94.ba

 

Odgovori