Brotnjo na Barama pobijedilo Bigeste

Nogometaši HNK Brotnjo – Čitluk pobijedili su danas u okviru 18. kola Druge lige NS FBiH – skupina Jug NK Bigeste 2:0. Prvu proljetnu pobjedu Brotnju su pogodcima na Barama donijeli Ivan Šarac i Josip Miloš.

Domaći nogometaši su relativno rano došli do prednosti. Igrala se 17. minuta kada je Benjamin Vladić lijepo proigrao Ivana Šarca čiji udarac vratar Hrstić nije mogao zaustaviti. Šarac je domaće doveo u vodstvo iz prve prave akcije, no u nastavku prvog poluvremena igrači Brotnja nisu pružili dojmljivu partiju.

Nakon asistencije iz 17. minute Vladić je na otvaranju drugog poluvremena bio blizu postizanju pogotka, ali Hrstić je uspio zaustaviti pokušaj napadača Brotnja. Gosti iz Ljubuškog par puta su ozbiljnije zaprijetili Šegi, no golman Brotnja je uspio zaustaviti sve pokušaje Ljubušaka, pa tako i onaj Granića iz 58. minute. Gosti su prijetili i iz prekida, a nakon jednog ubačaja iz kornera Tomislav Pavlović je loptu morao čistiti s gol-linije Brotnja.

 

Sredinom drugog poluvremena Fabijan Kraljević iz NK Bigeste je skrivio jedanaesterac kojeg je u pogodak pretvorio Josip Miloš. A budući da je sudac Grebenar Kraljeviću pokazao crveni karton gosti su do kraja utakmice igrali s igračem manje.

Umjesto strijelca prvog pogotka u 76. minuti u igru je ušao Antonio Vučić, a mladi Vučić je ubrzo nakon ulaska u igru imao priliku povećati prednost Brotnja, no njegov udarac je zaustavio Hrstić tako da se rezultat do kraja utakmice više nije mijenjao.

HNK Brotnjo – Čitluk: Šego, Mustapić, Pavlović, Miličević, Brajković (od 75. Lukić), Pušić, Skoko, Ilić (od 46. Badalić), Miloš, Šarac (od 86. Vučić), Vladić.

NK Bigeste – Ljubuški: Hrstić, Jelčić, Živkušić, Biško, Pušić, Granić, Lauc, Mišetić, Vučić (od 76. Vidović), Dragičević, Kraljević

www.citluk.ba

 

Odgovori