Brotnjo na jakom turniru u Salzburgu osvojilo pet medalja

Proteklog vikenda u Salzburgu je održan Austrian junior open na kom je nastupio 861 natjecatelj iz 24 zemlje, a među njima i šest natjecatelja k.k. Brotnjo koji su svojim nastupima i ostvarenim rezultatima sve ugodno iznenadili. Karatisti Brotnja na ovom su natjecanju osvojili 5 medalja, četiri srebrne i jednu brončana.

Srebrne medalje osvojili su Vilma Krasić, Katarina Sušac, Deni Šarac i kadetska ženska ekipa, a brončanu Anamarija Tomić.

Vilma Krasić počela je nastup pobjedom protiv Čehinje Rehakove 4:0, zatim pobjeđuje Austrijanku Moser i Švicarku Stancu sa identičnih 2:0, a za ulazak u finale “razbija” Ruskinju Boyko sa 7:0.

U finalu gubi od Švicarke Radjenović sudačkom odlukom nakon što je borba završena 1:1.

Katarina Sušac pobjeđuje Austrijanku Hintersser 5:0, zatim Njemicu Sobolev također sa 5:0. U polufinalu pobjeđuje Medić iz BiH sudačkom odlukom, a u finalu gubi od odlične Mađarice Boussabaa 2:1.

Deni Šarac bio je slobodan u 1. kolu, a u drugom pobjeđuje Austrijanca Marica sa 6:0. U polufinalu pobjeđuje Danca Hoffa, a u finalu gubi sudačkom odlukom od Katavia iz Hrvatske.

Anamarija Tomić također je bila slobodna u prvom kolu. U drugom pobjeđuje Mađaricu sa 2:0, a u 1/4 finalu gubi od Luxembouržanke Schmit 3:2. Velika šteta za ovaj poraz jer Tomić je imala vodstvo od 2:0 doslovno do posljednje sekunde. Ipak uspjela se pribrati nakon šokantnog poraza te kroz repasaž pobjedama protiv Dankinje Alberg 8:0 i Švicarke Keller 7:0 doći do brončane medalje.

Ženska kadetska ekipa u sastavu Anamarija Tomić, Vilma Krasić, Katarina Sušac i Petra Grgić osvojila je srebro. Iako najmlađa ekipa (samo jedna kadetkinja i tri mlađe kadetkinje) cure su poražene tek u finalu od domaće ekipe koja je imala obilnu sudačku pomoć.

Petra Grgić je u pojedinačnoj konkurenciji poražena od Njemice Schroter 1:0, a Iva Soldo od Luxembouržanke Berne.

Ovakav rezultat na iznimno jakom međunarodnom turniru nadmašuje naša očekivanja. Iznimno smo zadovoljni onime što su pokazali naši natjecatelji u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Znali smo da imamo kvalitetu jer su skoro svi naši natjecatelji osvajali medalje na državnim prvenstvima, ali smo se pribojavali neiskustva i oscilacija koje obično dolaze uz to neiskustvo na ovakvim međunarodnim natjecanjima. Međutim ovi naši natjecatelji pokazali su stabilnost te da su u stanju pobjeđivati iz kola u kolo vrlo kvalitetne protivnike. I oni natjecatelji koji nisu uspjeli doći do medalje pokazali su da imaju kvalitetu, ali je ovaj put nedostajalo možda malo sreće da se prođe u sljedeće kolo. Ovim natjecanjem za nas je natjecateljska sezona završena. Uslijediti će kraći odmor nakon kojeg kreću pripreme za novu sezonu, navodi se u priopćenju Karate kluba Brotnjo.

 

Odgovori