Prijam za kadetske prvakinje Bosne i Hercegovine i Herceg-Bosne

ČITLUK – Danas je čitlučki načelnik Ivo Jerkić u svom uredu upriličio svečani prijam za kadetkinje ŽHKK Brotnjo 94., kojem su, uz talentirane mlade košarkašice, nazočili i direktor kluba Ivo Bevanda i trener popularnih „bubamara” Damir Jerkić te tajnik Športskog saveza Brotnjo Milorad Prusina.

Načelnik je kadetkinje ŽHKK Brotnjo 94. primio s razlogom jer su ostvarile doista zadivljujuće rezultate na kojima im mogu zavidjeti mnogi klubovi iz većih financijski moćnijih sredina. Naime, nakon što su osvojile naslov najboljih kadetkinja Herceg-Bosne, briljantnom igrom na finalnom turniru Kadetskog prvenstva košarkašica BiH, koji se početkom lipnja održao u Čitluku, mlade su se čitlučke „bubamare” zasluženo okitile i laskavim naslovom kadetskih prvakinja Bosne i Hercegovine.

Uspjeh kadetkinja Brotnja 94. to je veći ako se zna da je ostvaren u velikoj konkurenciji i u blistavim pobjedama u završnici turnira protiv snažne ekipe KK „Gradina Koteks” iz tešnja ( 53:38) i još jačih kadetkinja KK „Budućnost” iz Bjeljine (64:51). Ako se tome doda činjenica da su i predkadetkinje Brotnja 94. postale prvakinje Herceg-Bosne, onda je činjenica da je taj čitlučki klub na najbolji način zaokružio ovogodišnju sezonu, za što se, osim vrsnim „bubamarama”, priznanje mora odati i njihovu treneru Damiru Jerkiću i cijeloj Upravi kluba.

Nakon što je u svoje i u ime svih općinskih dužnosnika kadetkinjama i njihovu treneru čestitao na postignutim rezultatima i poželio im nove uspjehe, načelnik Jerkić jučer je kazao kako će općina Čitluk, znati to cijeniti i, sukladno svojim mogućnostima, nastojati i dalje financijski podržavati klub.

Uzorak Slike

Direktor kluba Ivo Bevanda na prijmu je istaknuo kako za „Brotnjo 94.” igraju isključivo domaće mlade košarkašice te kako nikoga neće dovoditi sa strane. Stoga je predložio da se pri izradi pravilnika o raspodjeli sredstava, kao primarni kriterij športski savez Brotnja uzme rad s mlađim kategorijama športaša.

Uzorak Slike

Vrsni trener kluba Damir Jerkić kazao je da zasluga za taj uspjeh pripada svim kadetkinjama te dodao kako trofeji, uz priznanje, predstavljaju i obvezu da se treninzima i pripremama za predstojeća natjecanja mora pristupiti još ozbiljnije i odgovornije kako bi se zadržala sadašnja razina kvalitete. Kritički se osvrnuo i na rijetko ili gotovo nikakvo objavljivanje športskih događaja iz Čitluka, a posebno priloga o ženskoj košarci i Bronju 94., unatoč činjenici, kako je kazao, „što je Brotnjo 94, odmah iza Širokog, najtrofejniji klub u Herceg-Bosni”.

Uzorak Slike

Kažimo i to da ekipu kadetkinja Brotnja 94 čine : Karla Krasić, Ana Gakić, Ana Kordić, Romana Bevanda, Martina Šego, Matija Doko, Ivana Bulić, Ana Marija Čarapina, Klara Džida, Marija Barbarić i Magdalena Prskalo, te da čak 8 njih igra za seniorsku ekipu koja je osvojila prvo mjesto u Ligi Herceg Bosne.

Načelnik je na kraju svim košarkašicama, njihovu treneru i članovima uprave uručio primjerak vrijedne knjigu „Bubamare visoko lete”, autorice Tanje Vučić.

 

brotnjo.info

 

 

Odgovori