Brotnjo uspješnije od Međugorja u općinskom derbiju

Na terenu Sport centra Međugorje odigrana utakmica Kupa HNŽ između NK Međugorje i HNK Brotnjo. Općinski derbi završio je pobjedom HNK Brotnjo 4:2.

Na samom početku utakmice prednost NK Međugorje donio je Ivan Šarac, a u 14. minuti pogodak za 1:1 postigao je Ivan Ferenc. Rezultatsku prednost Brotnju pogotkom u 57. minuti donio je Matej Pehar, dok je Ante Bradarić u 70. minuti povisio prednost Brotnja na 1:3.

Samo minutu kasnije u strijelce za NK Međugorje upisao se Tomislav Kozina, dok je Ivan Sušić u 81. minuti postigao pogodak za konačnih NK Međugorje – HNK Brotnjo 2:4.

Obje momčadi trenutno su u početnoj fazi priprema za predstojeću sezonu i rade na popunjavanju igračkog kadra, tjelesnoj pripremi i uigravanju. U jučerašnjoj utakmici NK Međugorje u svojim je redovima imao iskusne igrače poput Marka Bencuna, Ivana Šarca, Maria Milićevića, Ante Čilića, Franka Gugića, Vlade Solde i Marka Odaka uz koje je i nekoliko mladih igrača, što je već sada više nego respektabilan igrački kadar za županijsku ligu.

S druge strane HNK Brotnjo u novu sezonu ulazi isto tako sa nekoliko iskusnih igrača, ali i s većim brojem nogometaša iz svojih mlađih uzrasta. Na vratima Brotnja i u ovoj sezoni će biti Filip Miletić, a od iskusnijih igrača u kadru trenera Vladimira Vasilja su primjerice Tomislav Sušac, Mateo Bencun, Drago Milićević, Valentin Ilić, Ivan Sušić, Mihovil Džeba i Ivan Ferenc. Naravno, oba kluba do početka liga pokušat će dodatno osnažiti igrački kadar.

U sljedećem kolu Kupa HNŽ, HNK Brotnjo igrat će protiv HNK Čapljina.

Odgovori