Brotnjo uvjerljivo nadigralo Karaku, Šunjić postigao hat-trick

Nogometaši MNK Brotnjo na domaćem su parketu svladali Karaku iz Mostara rezultatom 5:1. Prošlogodišnji prvak i drugoplasirana ekipa iz prošle sezone Prve malonogometne lige FBiH odigrali su lijepu i atraktivnu utakmicu u kojoj su domaći nogometaši od samog početka zagospodarili terenom i igrom.

Već od samog početka Šunjić, Marković i Bevanda prijetili su golu Melhera, ali su njihovi udarci odlazili pored gola ili ih je vratar Karake uspijevao zaustaviti. Visoki presing domaćih nogometaša nije ostavljao mnogo prostora za igru nogometašima Karake koji su, uglavnom neuspješno, dugim loptama pokušavali napraviti nešto prema naprijed.

U 12. minuti lijepa akcija Brotnja završena je pogotkom za vodstvo 1:0. Čilić je na svojoj polovini terena lijepo petom proigrao Šunjića koji vuče sve do gola Karake, driblingom vara Melhera ali mu nakon toga lopta malo bježi. Mala odgoda udarca dala je dovoljno vremena Buhovcu, koji je više od pola terena „gledao u leđa” Šunjiću da stane na gol liniju. Šunjićev udarac iskosa Buhovcu odlazi kroz noge a činjenica da je u dolasku na gol liniju igrač Karake rukom pomakao vratnicu bila je razlog za prosvjede i traženje da se gol poništi, ali suci Mulahasanović i Krečo za to nisu vidjeli razloga.

Praktično iz sljedećeg napada i prve ozbiljnije prijetnje Karaka je došla do izjednačenja. Strijelac za 1:1 bio je Jozić koji u 13. minuti odmjerenim udarcem pogađa Dujmovićevu mrežu.

Pet minuta kasnije Bevanda lijepo upošljava Šunjića , ovaj lažnjakom obrambenog igrača Karake šalje u prazno i pored istrčalog Melhera šalje loptu u mrežu za 2:1, rezultat s kojim se otišlo na odmor.

Dobru igru iz prvog poluvremena nogometaši Brotnja ponovili su i u nastavku u kojemu su bili i još efikasniji. Akcija za treći gol bila je gotovo identična onoj za prvi pogodak Brotnja. Ponovno je Čilić na svojoj polovini terena petom dodao, samo ovaj put, za Markovića koji bježi obrani Karake, driblingom prolazi Melhera i pogađa za 3:1.

Odličnu partiju Šunjić je upotpunio u 28. minuti kada postiže pogodak za 4:1 i svoj hat-trick, a za konačnih 5:1 četiri minute prije kraja pogađa Čilić.

 

pogled.ba

 

 

 

Odgovori