Brotnjo zadržalo većinu igrača iz prošle sezone

Košarkaši čitlučkog Brotnja dugo su bili žrtve apsurdne situacije za koju nimalo nisu bili krivi. Naime, prošle sezone izborili su ostanak u Prvoj ligi BiH, ali je zbog gubitka jednog predstavnika u NLB ligi njihovo mjesto u ovoj sezoni trebala zauzeti Igokea.

No, liga će brojati 14 prvoligaša, a u BiH je teško naći 14 stabilnih košarkaških klubova. Stoga se u Čitluku nisu brinuli previše, a kada je postalo jasno da tuzlanska Sloboda odustaje od elitnog ranga, Brotnjo je i definitivno postalo prvoligaš. Dok su čekali rasplet situacije u Prvenstvu BiH, Čitlučani su već počeli pripreme, ali tek 1. rujna, puno kasnije od ostalih prvoligaša. Idućeg tjedna počet će s odigravanjem i prvih prijateljskih utakmica. No, unatoč malom kašnjenju s pripremama, trener Josip Dugandžić se ne zabrinjava.

 

– Možda smo malo kasnije krenuli, ali jednostavno se nije znalo s koliko klubova će se igrati Prva liga, kada će početi i hoćemo li mi igrati. Međutim, ima još dosta vremena do početka prvenstva (15. listopad, op.a.) i vjerujem da ćemo se dobro spremiti, kaže Dugandžić.

Brotnjo je zadržalo većinu igrača iz momčadi koja je prošle sezone ostala u ligi. Dugandžić će igru bazirati oko kapetana Pinjuha, prvog strijelca Leske te Brečića, Planinića, Čuture, Stefanovića i ostalih igrača koji su iznijeli prošlu sezonu. Od pojačanja stigao je iskusni Goran Jelčić, koji je lani igrao za Grude te Dejan Marković iz Slobode, a brojni juniori treniraju sa seniorima i neki od njih izborit će mjesto u prvom sastavu.

– Još nam je ostala pozicija centra koju moramo riješiti, jer na njoj imamo tek Marija Planinića. Imamo neka imena u opticaju pa ćemo i to završiti. Najvažnije je što smo zadržali većinu ekipe iz prošle sezone. Imamo dobar spoj mladosti i iskustva, pa se nadam da će to biti dobitna kombinacija, dodaje Dugandžić, koji također spada među mlade stručnjake.

Sezona koja je pred njim bit će mu prva u kojoj ulazi kao šef stručnog stožera.

– Zahvalan sam upravi koja mi je ukazala povjerenje, a nadam se da ćemo svi zajedno uspjeti ostvariti ciljeve. Glavni je, svakako, izboriti ostanak u ligi, no meni je želja da to uradimo što prije, kako bismo izbjegli “čupanje” u zadnjem kolu. Bit će mi lakše jer ću za pomoćnika imati Franju Bulića, proslavljenog košarkaša koji je prihvatio moj poziv da ojača stručni stožer, zaključio je Josip Dugandžić.

Brotnjo u sezoni 2011./2012.

SENIORI: Nikola Lesko, Domagoj Pinjuh, Ante Čutura, Saša Stefanović, Branimir Josipović, Milan Brečić, Mario Planinić, Goran Jelčić, Dejan Marković, Ivica Doko. JUNIORI: Mario Barbarić, David Kordić, Ivan Volarić, Jurica Zubac, Mario Prskalo, Josip Šarac, Mateo Škegro, Luka Ivanković.

STRUČNI STOŽER: Josip Dugandžić (trener), Franjo Bulić (pomoćnik), Bojan Ubiparip (kondicijski trener).

 

Izvor: Dnevni list | Igor Marinović

 

Odgovori