Davis Cup: Međugorje – JAR 2:1

Marin Čilić i Ivan Dodig pobijedili su De Voesta i Klaasena 6:2 6:4 3:6 6:1 čime je Hrvatska u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davisova kupa u JAR-u povela 2:1. Ako nešto u dvoboju najboljih tenisača pođe za nas po zlu, morao bi nas izvaditi Ivan Dodig bez obzira na to tko će se naći s druge strane mreže. Bit će to vjerojatno Rik de Voest jer se Izak van der Merwe u petak požalio na ozljedu palca.

Iako su neplanirano izgubili set, Marin Čilić i Ivan Dodig uspjeli su u paru dobiti Južnoafrikance Ravena Klaasena (247. na svijetu u pojedinačnoj konkurenciji) i Rika de Voesta (133.) sa 6:2, 6:4, 3:6, 6:1 i dovesti Hrvatsku u vodstvo sa 2:1 u kvalifikacijskom dvoboju za Svjetsku skupinu Davisova kupa.

 

Hrvati glasniji od domaćih

Hrvatskoj je potrebna još jedna pojedinačna pobjeda za ukupan trijumf, a u našem je taboru očekuju već u prvom nedjeljnom susretu (početak u deset sati) u kojem će rekete ukrstiti najbolji igrači – Marin Čilić i Kevin Anderson.

Ako nešto u tom meču krene po zlu, morao bi nas izvaditi Ivan Dodig bez obzira na to tko će se naći s druge strane mreže. Bit će to vjerojatno Rik de Voest jer se Izak van der Merwe u petak požalio na ozljedu palca.

Nadamo se da Čilić i Dodig nisu puno umorili u paru i da će u pojedinačnim dvobojima dati maksimum. U tome će im pomoći i hrvatski iseljenici koji u velikom broju dolaze navijati za naše igrače i koji su toliko glasni da se ponekad čini da ih na stadionu Fanie Du Toit u južnoafričkom Potchefstroomu (sveučilišni grad sa 150.000 stanovnika, u kojemu je bijelaca 30 posto, a crnaca 70 posto) ima više od domaćih kibica.

 

Odgovori