Cedevita u Domu sportova upisala važnu pobjedu protiv Albe

U drugom kolu B skupine 7Days Eurokupa Cedevita je u Domu sportova sa 75:73 upisala važnu pobjedu protiv Albe Berlin. Zagrepčanima su se u ovoj utakmici vratili Josh Magette i Ivan Ramljak, što se konkretno vidjelo i na terenu jer Magette (5 asistencija za 14:16 min. u igri) je donio puno sa svojim razigravanjem na poziciji playmakera sklupe, dok je Ramljak momčadi donio dozu više u borbenosti i obrani.

Cedevita je vodila većinu utakmice, no u četvrtoj četvrtini bilo je napeto. Gosti su na -1 došli u 35. minuti i 39. minuti, a na -1 bili su i nakon što je Martin Hermannsson na 11.5 sekundi do kraja, nakon što je Magette napravio prekršaj, pogodio dva slobodna bacanja za zaostatak Albe 73:74.

Vitor Benite potom je zakomplicirao stvari jer je na 9.9 sekundi do završetka pogodio samo jedno od dva slobodna bacanja za +2 Cedevite, no Niels Giffey sekundu do kraja je promašio šut za dva, kojim bi svojoj momčadi donio produžetak.

U dresu pobjednika Benite je upisao 17 poena i tri skoka, Cobbs je ubilježio 15 poena i 10 asistencija, Lima 11 poena, devet skokova i tri blokade, a Krušlin 11 poena, dva skoka i dvije asistencije.

Na strani Albe 14 poena i osam skokova upisao je Rokas Giedraitis, a Hermannssson (4 asistencije) i Peyton Siva (4 skoka i 6 asistencija) ubacili su po 11 poena.

Cedevita je nakon prvih 10 minuta vodila s jednim (22:21), a na poluvrijeme je otišla s dva poena razlike (38:36). Tim rezultatom mogli su, međutim, biti zadovoljniji gosti jer domaćini su u 17. minuti imali vodstvo 33:25.

Cobbs i Benite zabili su u prvoj polovici utakmice po 11 poena za domaćine, a Giedraitis je ubacio sedam poena za goste.

Drugo poluvrijeme Cedevita je otvorila bolje na krilima Krušlina i Andrije Stipanovića i povela 45:36, a Alba je potom odgovorila serijom 8-0. U 26. minuti dogodila se gužva pod košem Cedevite, koja je rezultirala nesportskom za Stipanovića i Krušlina na strani Cedevite, te tehničkom za Lukea Sikmu i nesportskom za Tima Schneidera na strani Albe. Iz svega su veću korist izvukli gosti, koji su se približili na -4, a treća četvrtina završena je naposljetku sa 56:50 za Cedevitu.

Odgovori