Cibona želi posuditi Planinića, Maccabi nije protiv

Dolaskom Nevena Spahije na klupu Cibone krenulo je i slaganje momčadi za narednu sezonu. Aktualni prvak Hrvatske želi se pojačati u svim linijama, a centarsko pojačanje potražio je u Izraelu…

Cibona od telavivskog Maccabija želi posuditi hrvatskog reprezentativca Darka Planinića. 23-godišnji centar tijekom prošle sezone preselio je iz Širokog u Maccabi, a Cibona bi mu mogla biti prvi angažman u Hrvatskoj.

Planinića je Cibona pokušavala dovesti i prošlog ljeta, ali im je odšteta koju je tražio Široki bila previsoka. Odštetu je u konačnici platio izraelski Euroligaš, a zagrebački klub Planinića bi godinu dana kasnije mogao dobiti “samo” za godišnju plaću. Koja, doduše, nije mala.

 

Novi trener Cibone Neven Spahija nekoć je vodio i Maccabi, a nakon ustoličenja Nikole Vujčića na mjesto sportskog direktora u izraelskom klubu krenuli su i razgovori o mogućoj posudbi.

U Maccabiju nisu nezainteresirani za tu opciju, ali će zacijelo inzistirati da hrvatski prvak u potpunosti preuzme jednogodišnju Planinićevu “gažu”. U prošloj sezoni hrvatski centar odigrao je 16 euroligaških utakmica i u njima ostvario prosjek od 4,4 poena i 1,9 skokova.

 

Odgovori