Čilić bez dodatnog olimpijskog koraka, Hewitt previsoka prepreka

Marin Čilić nije napravio novi korak u ždrijebu olimpijskog teniskog turnira, u prilici da nadmaši drugo kolo, do kojega je došao i prije četiri godine u Pekingu. U Kini ga je u toj fazi turnira pobijedio Fernando Gonzalez, dok je u Londonu na drugoj prepreci izgubio od Lleytona Hewitta, bivšeg svjetskog broja jedan i wimbledonskog pobjednika iz 2002. godine…

Iako je startna pobjeda nad Jürgenom Melzerom, poslije koje je bio zadovoljan svojim nastupom, najavljivala da bi Marin Čilić mogao korak dalje nego u Pekingu, drugo kolo je i u ovom pokušaju Marinu donijelo kraj puta na olimpijskom teniskom turniru.

U drugom kolu na wimbledonskoj travi ga je sa 6:4 i 7:5 svladao Lleyton Hewitt, a kako je meč izgledao, ne može se reći ništa drugo nego da je pobjeda 31-godišnjeg Australca sasvim zaslužena.

Hewitt, dakako, nije na nekadašnjoj razini, ali još uvijek može “zapapriti” favoriziranom protivniku na travi, pogotovo kada se protivnik upusti u ogled kakav iskusnom Australcu paše. Ovog utorka bilo je upravo tako. Nije bilo dovoljno Čilićeve inicijative, niti agresivnosti koja je potrebna da se Hewitta izbaci iz zone u kojoj se osjeća ugodno, a kada se na to pridoda da je Marinu nedostajalo i osjećaja kako i kada napasti, posao wimbledonskog pobjednika iz 2002. godine bio je dodatno olakšan.

Za razliku od većine mečeva iz uspješne serije koju je započeo u lipnju, ovo nije bio nastup s kojim će Čilić moći biti zadovoljan.

 

Hrsport.net

Odgovori