Čilić: Bilo bi sjajno osvojiti naslov kod kuće

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić je u ponedjeljak prvi put trenirao u Areni Zagreb po povratku s ATP World Tour Finalsa, te isprobao podlogu na kojoj će se od petka do nedjelje igrati finale Davis Cupa između Hrvatske i Argentine. – Malo je sporije nego što smo mislili, ali će se nakon treninga ubrzati, a i za vikend će biti drugačiji uvjeti u dvorani nego što su sada. Zadovoljan sam formom u posljednje vrijeme, zapravo posljednjih nekoliko mjeseci. Osvojio sam dva velika turnira, imao u posljednje vrijeme nekoliko pobjeda protiv visoko rangiranih tenisača i to uz dosta dobru igru, pa mogu biti zadovoljan – rekao je Čilić.

 

Na poslijepodnevnom treningu reprezentaciju je pratila i publika, jer je u Areni Zagreb u ponedjeljak bio omogućen ulaz gledateljima. Nakon što je podijelio desetke autograma i fotografirao se s navijačima Čilić nije mogao izbjeći pitanje o publici.

– Očekujemo da će nam biti velika pomoć. Bilo bi sjajno osvojiti naslov kod kuće, uz domaću publiku. Bio bi to perfektan kraj godine – naglasio je Čilić.

Organizacija finala već je na samom kraju i dvorana i izvana i iznutra dobiva prepoznatljivu vizuru, Nikad dosad neki susret Davis Cupa u Hrvatskoj nije imao toliko pripremljenih vizuala i posebnih detalja, koji će također obilježiti finalni susret.

Argentinska televizija TyC u nedjelju je počela s emisijama uživo iz dvorane, u međuvremenu je stiglo i prvih dvadesetak argentinskih novinara, a Hrvatska televizija sa svoje strane sprema prijenos na najvišoj programskoj i tehničkoj razini.

U četvrtak će u maloj dvorani koncertne dvorane Vatroslav Lisinski biti održano izvlačenje parova. Prvi meč u petak počinje u 14 sati.

HINA

 

Odgovori