Čilić: ‘Fantastična izvedba, osjećaj je sjajan, ali i nakon 2:0 u setovima bio sam jako oprezan’

Marin Čilić u jednom od najboljih mečeva u karijerti potpuno je pregazio sjajnog Danila Medvjedeva i izborio je nastup u četvrtfinalu Roland-Garrosa…

Nakon velike pobjede protiv Danila MedvjedevaMarin Čilić razgovarao je s Barbarom Schett i Timom Henmanom, Barbara je odmah čestitala na briljantnom nastupu i poručila da je to izgledalo vrlo lagano.

“Ništa nije lagano. Fantastična izvedba, osjećaj je sjajan. Moram reći kako igram prilično dobar tenis još od Madrida, igrao sam tamo sjajan meč protiv Zvereva, dobro sam igrao i u Rimu i jednostavno sve to dolazi s dobrom formom. Ovdje su uvjeti nešto brži, loptica ide brže, nešto je kliknulo u mojoj igri i stvarno se sjajno osjećam.”

Henman je podsjetio kako je Marin fantastično servirao i izgubio samo četiri poena nakon prvog servisa protiv jednog od najboljih igrača svijeta na reternu i nije mu dopustio nijednu break loptu.

“Nisam toga bio niti svjestan, dosta sam miksao u igri, Danil je jako neugodan igrač i morate raditi drugačije stvari nego protiv drugih igrača.”

Od početka meča Čilić je bio pun energije, puno je radio i bio je vrlo fokusiran.

“Kada igrate protiv ovakvih igrača, morate biti spremni igrati svaki poen. Čak niti nakon osvajanja prvog i drugog seta, nisam bio siguran da je to to i bio sam oprezan, prošle godine u Wimbledonu se vratio nakon što sam vodio 2:0 u setovima, zato sam samo nastavio, i igrao maksimalno do kraja.”

Odgovori