Čilić i Dodig krenuli po medalju u konkurenciji parova

Marin Čilić i Ivan Dodig rutinski su odradili meč prvog kola olimpijskog turnira u konkurenciji parova. Kolumbijci Juan Sebastian Cabal i Santiago Giraldo nisu loši igrači u parovima, međutim protiv naše kombinacije nisu imali nikakve šanse… Autoritativno i bez ikakvih problema Marin Čilić i Ivan Dodig otvorili su nastup u konkurenciji parova na Olimpijskim igrama u Londonu. Naš par je trebao tek nešto više od 50 minuta za glatku pobjedu protiv Kolumbijaca Juana Sebastiana Cabala i Santiaga Giralda.

Kolumbijci nisu loši igrači parova, dapače, Cabal je u paru s Francuzom Robertom Farahom imao vrlo dobrih rezultata dok je i Giraldo dosta često u ždrijebu parova na ATP Touru. Međutim, Čilić i Dodig su potvrdili najave koje su govorile čak i o pohodu na medalju.

 

U svakom setu je bio dovoljan po jedan break za pobjedu. Ukupno su naši igrači u cijelom meču imali tri break lopte, dvije su realizirali i to je bilo to. S druge strane Cabal i Giraldo nisu imali niti jednu priliku za oduzimanje servisa, maksimum im je bilo osvajanje dva poena protiv servisa u jednom gemu.

U prvom setu naš par je do prednosti došao kod 3:2 kada su po prvi puta napravili jači pritisak na servisu Kolumbijaca, stigli do 30:40 i to odmah iskoristili za break prednosti.

Drugi set je bio još uvjerljiviji za naš par koji samo u jednom svom servis gemu nije stigao do gema bez izgubljenog poena. Bilo je to kod 2:1 kada su Kolumbijci uspjeli doći do 30:30, no to je bilo sve od njih. Presuda je stigla kod 4:4 kada naš par dolazi do 15:40, prvu break loptu ne koristi, ali drugu da i prolazi u drugo kolo.

U drugom kolu naši igrači idu na Šveđane Brunstroma i Lindstedta. Šveđani su se na ATP Touru specijalizirali za konkurenciju parova, međutim ne igraju zajedno i ta neuigranost bi mogla pomoći Čiliću i Dodigu da dođu do četvrtfinala.

 

Hrsport.net

 

Odgovori