Čilić i Dodig slobodni na startu Indian Wellsa

U prvom kolu Indian Wellsa sva 32 nositelja su slobodna. Među njima su i Marin Čilić (24.) i Ivan Dodig (31.).

Čilić će svoju sjajnu formu iz veljače (14 pobjeda u 15 mečeva) pokušati nastaviti u drugom kolu protiv Španjolca Pabla Carrena Buste (63.) ili još nepoznatog kvalifikanta. Treće bi kolo Čiliću donijelo vjerojatno 16. nositelja Tommyja Robreda.

U prijašnjih šest nastupa u Indian Wellsu Čilić, zanimljivo, nikada nije spojio dvije pobjede. Najbolji mu je rezultat bilo treće kolo, ostvareno triput, uključujući prošle godine. No sva tri puta bio je također slobodan u prvom kolu.

 

Ako bi ove godine uspio prvi put spojiti dvije pobjede, u četvrtom bi ga kolu najvjerojatnije čekao drugi nositelj i dvostruki pobjednik turnira, Novak Đoković.

Đoković bi se pak u trećem kolu mogao susresti s Dodigom, koji u drugom kolu čeka Kolumbijca Alejandra Gonzaleza (91.) ili Francuza Adriana Mannarina (66.). Dodig je ove sezone doživio već tri poraza na prvoj prepreci, a lani je u Indian Wellsu ostvario svoj najbolji rezultat (3. kolo).

Ivo Karlović u prvom kolu ide na Alexa Bogomolova ml. (92.), s kojim ima izjednačen međusobni omjer (2-2). “Div sa Šalate”, koji je nedavno napunio 35 godina, solidno je odradio veljaču finalom Memphisa, četvrtfinalom Acapulca i predajom u 2. kolu Delray Beacha.

U Indian Wellsu je najdalje dogurao 2011. (četvrtfinale), a ove će godine teško ponoviti taj uspjeh jer bi mu protivnik u trećem kolu mogao biti treći nositelj i aktualni osvajač Australian Opena, Stanislas Wawrinka.

 

Odgovori