Haas prejak za Dodiga, Nijemac otišao u finale Münchena

Ivan Dodig nije uspio upotpuniti sjajan tjedan u Münchenu ulaskom u finale. U polufinalu ga je nadigrao Nijemac Tommy Haas u dva seta u susretu kojem je Haas bio bolji i zaslužio je finale…

Tri odlična meča odigrao je Ivan Dodig, upisao je tri vrijedne pobjede protiv Nikolaja Davidenka, Marina Čilića i Oleksandra Dolgopolova, međutim Tommy Haas je bio prejak.

Nijemac je pred svojim navijačima u Münchenu odradio vrlo dobar meč i na kraju je odnio pobjedu 6:4, 6:3. Bio je to drugi dvoboj ovih igrača nakon što je Haas u Delray Beachu svladao Dodiga u tri seta.

 

Za razliku od prethodna tri susreta u Münchenu, Haas je manje griješio nego ostali Dodigovi protivnici i nije dopuštao hrvatskom igraču da preuzme inicijativu u meču. Nijemac je u dužim izmjenama pokazao konstantu i to mu je donijelo pobjedu.

Prvi set je otišao na strani Haasa sa 6:4 iako je mogao i drugačije završiti. Bio je to set u kojem je Dodig bio u zaostatku 3:1, uspio se vratiti i kod 3:3 imati break loptu. U tome gemu Haas je imao dosta problema, Dodig je bio blizu oduzimanja servisa, ali nije uspio.

Ključan trenutak seta dogodio se u desetom gemu kada je Dodig servirao za ostanak u setu, ali nije uspio zadržati svoj servis i Haas je uzeo set sa 6:4.

U drugom setu Dodig je u četvrtom gemu po prvi put bio u problemima kada je spašavao ukupno tri break lopte nakon što je Haas imao 15:40, tu se izvukao, ali kod 3:2 nije uspio. Haas je tu ponovno zaprijetio i iskoristio je drugu break loptu u tom gemu.

Odmah u sljedećem gemu imao je Dodig priliku uzvratiti, Haas je bio u problemima, ali nije Dodig uspio iskoristiti priliku i nakon toga više nije bilo dvojbe.

Nijemac je na servisu za meč bio miran, brzo je došao do 40:0, zatim poklonio jedan poen Dodigu i nakon toga završio posao.

U polufinalnoj pobjedi Haas je tri puta oduzeo servis Dodigu iskoristivši tako tek 30 posto break prilika dok je Dodig s druge strane imao tek tri break lopte i jednu iskorištenu.

U finalu Haasa očekuje dvoboj protiv sunarodnjaka Philippa Kohlschreibera ili Daniela Brandsa.

 

hrsport.net

 

Odgovori