Čilić osigurao hrvatskog finalista

Marin Čilić i Ivan Ljubičić u subotu će ići jedan na drugoga u polufinalu ATP turnira iz serije 500 u Pekingu. Čilić je osigurao hrvatski polufinalni ogled pobjedom nad Južnoafrikancem Kevinom Andersonom, čiji je otpor potpuno slomljen tek u trećem setu, iako je Marin imao priliku i za brži kraj meča…

Kao i dan ranije u osmini finala rotiv Fabija Fogninija, kada je imao 6:2 i 4:1, pa došao do pobjede tek u trećem setu, Marin Čilić se i u petak u četvrtfinalu Pekinga mučio više nego je trebalo. No, i u ogledu s Kevinom Andersonom priveo je meč kraju u odlučujućem setu, slomivši 203 centimetara visokog Južnoafrikanca, 31. na svijetu, sa 7:6(4), 4:6 i 6:1.

Prije nego je odjurio u trećoj dionici meča, Marin je ispustio set prednosti i rani break u drugom, s Andersonovim povratkom nakon što je gubio sa 7:6(4) i 2:0. U završnici drugog seta Južnoafrikanac je dobio i veliki poklon vodećeg hrvatskog tenisača na servisu kod 4:4, kada mu je Marin pomogao s dvije dvostruke pogreške i velikim promašajem na mreži, ali nakon tih komplikacija, u trećem setu sve je brzo krenulo samo u jednom smjeru.

Čilić je prvi korak u tom dijelu meča napravio breakom za 3:1, sa suparnikovom pomoći uz dvostruku pogrešku na break-lopti, gem potom ostao je čvrst na servisu nakon 0:30, dok je “točka na i” bio još jedan break hrvatskog aduta, za 5:1, uz okretanje 40:0 u tom gemu. Poslije toga, servis za pobjedu više nije donio probleme.

 

Ivor Krapac/hrsport.net

 

 

Odgovori