Čilić: Puno čvršće i teže nego rezultat pokazuje

Marin Čilić nije došao do pobjede na startu ATP Finala u Londonu. Motiviran borbom za ostanak na prvom mjestu na svijetu i podrškom koju uživa u glavnom britanskom gradu, Andy Murray nadjačao je vodećeg hrvatskog tenisača sa 6:3 i 6:2, a nakon poraza, Marin se osvrnuo na dobro i loše u vlastitom nastupu.

Rezultat nije bio dobar, ali bilo je izjednačenije nego će reći semafor na kraju meča. Glavna razlika bila je u iskorištenim prilikama, pogotovo u prvom setu, kada je Škot bio na 2/2 u ‘break’-loptama, dok je Marin bio sretan nakon samo jedne od svoje četiri šanse za ‘break’.

 

– Imao sam osjećaj da je bilo puno čvršće i teže nego rezultat pokazuje – kazao je Čilić poslije meča.

– Mogao sam servirati malo bolje da time dobijem više slobodnih poena tijekom igre. Imao sam par prilika da se vratim u meč, pogotovo u prvom setu, možda je bilo par krivih odluka tijekom poena – nastavio je Marin, dodajući da ga stanje na terenu nije iznenadilo.

– Bilo je dosta dugih izmjena, što sam i očekivao prije meča. Na to sam se i pripremao, ali mogao sam potegnuti i koju loptu više tijekom meča.

Prvi britanski i svjetski reket je ovom pobjedom nastavio veliki uspješni niz. Sada ima 20 uzastopnih dobivenih mečeva, a takva serija donosi i samopouzdanje koje postavlja dodatni izazov za igrača s druge strane mreže. Ovom je prilikom na svojoj koži to osjetio i vodeći hrvatski tenisač.

– To se najbolje pokazuje kada se suočava s ‘break’-loptom ili u situaciji kada je rezultat malo tješnji. Danas je dosta dobro pogađao prve servise u tim trenucima, dosta je dobro sa samopouzdanjem. S druge strane, nisam imao osjećaj da me toliko ozlijeđivao igrom s osnovne linije, time sam zadovoljan i nadam se da ću u sljedećem meču biti bolji otpočetka – zaključio je Marin.

Idući izazov čeka u srijedu u drugom kolu skupine Johna McEnroea. Čilić će se u 21 sat po našem vremenu sresti sa Stanom Wawrinkom, koji je u svojem prvom nastupu bio praznih ruku protiv Keija Nishikorija.

 

 

Odgovori