Čilić: “Čudan meč. Obojica dobro serviramo, a bilo je vrlo malo laganih servis gemova”

Marin Čilić plasirao se u četvrto kolo US Opena. U trećem je bio bolji od Južnoafrikanca Kevina Andersona kojeg je svladao rezultatom 6:3, 3:6, 6:3, 6:4…

Čilić je nakon susreta bio zadovoljan svojim nastupom iako priznaje kako je meč bio nešto drugačiji nego kakav je očekivao.

“Jako sam sretan, očekivao sam vrlo težak meč protiv Andersona koji je dosta neugodan igrač. Ove godine smo igrali u Delray Beachu i bio je to dosta težak meč. On je igrač koji nema ritma, ima odličan servis i to mu je glavno oružje.

I ovaj meč je bio dosta čudan s dosta breakova, obojica ima dosta dobar servis, a bilo je malo laganih servis gemova. osjetio sam da je u četvrtom setu dosta fizički pao i to mi je dalo više slobode u igri. Prošao sam u drugi tjedan i mogu biti zadovoljan. Mislim da mogu proći dalje, igram protiv Simona, nisam ga nikada pobijedio, ali osjećam da mogu odigrati dobro i revanširati mu se za poraz u Australiji.”

U četvrtom kolu protiv Gillesa Simona neće imati lagan posao, s Francuzom je već imao teške mečeve i ne očekuje ništa lakši niti sada.

“Dva puta smo igrali na Grand Slamu i oba puta u pet setova. Dosta je težak protivnik za moj način igre i moram biti odlično pripremljen za ovaj dvoboj. Bit će važno kako ću odigrati taktički, sigurno će biti puno teških izmjena s dosta trčanja i spreman sam za to. Nadam se da ću dobro servirati i da ću imati dobar dan u igri s osnovne linije. Četvrto je kolo, blizu sam ulaska među osam i sve ću učiniti da to napravim.”

Psihološka priprema pokazala se dobra u prošlom meču, a morat će takva biti i za četvrto kolo. Protiv Andersona je jednostavno osjećao da je bolji.

“Posebno je bilo važno da budem potpuno u meču i da budem psihički spreman. To sam odradio odlično iako je bilo nekih situacija u kojima sam igrao slabije i imao nekih čudnih grešaka, ali nisam smio dozvoliti da ispadnem iz meča. Osjećao sam da sam u igri dosta bolji od njega i on je zbog toga igrao s velikim rizikom, a opet sam znao da će teško moći igrati na taj način cijeli meč. Čekao sam svoju priliku, u posljednjem setu i dobro servirao tako da su to pozitivne stvari.”

 

Odgovori