Dodig bez prave šanse protiv Almagra, Španjolac potvrdio status favorita

Ivan Dodig zaustavljen je u drugom kolu ATP turnira u Barceloni. Uspješniji je bio četvrti nositelj Nicolas Almagro koji je u susret ušao kao favorit i svojim nastupom to i opravdao…

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Ivan Dodig završio je s nastupom u glavnom turniru u Barceloni. Prepreka na koju je naišao u drugom kolu bila je previsoka i Dodig je priznao Nicolasu Almagru da je bolji.

Španjolac je posebno na zemljanoj podlozi neugodan igrač, držao je ritam koji je bio prejak za Dodiga i odnio je pobjedu 6:1, 7:5.

 

Od samog početka meča bilo je jasno da će Dodig biti na priličnim mukama. Almagro je bio značajno opasniji, posebno u prvom setu igrao je jako kvalitetno i odjurio je do pobjede.

Meč je Španjolac otvorio s 3:0 da bi Dodig u četvrtom gemu stigao do svog prvog gema u meču. Do kraja seta je, na žalost, još jednom izgubio servis i Almagro je poveo sa 6:1.

U drugom setu hrvatski tenisač je pružio jači otpor, ali još uvijek nedovoljno za Almagra.Imao je Dodig priliku kod 1:0 doći do prednosti, ali nije iskoristio break loptu koja je ujedno bila i njegova prva u cijelome meču.

Kod 3:3 Almagro je stigao do breaka, ali Dodig je odgodio egzekuciju odmah uzvrativši, no u završnici seta je ponovno pao. Kod 5:5 Almagro dolazi do 15:40, koristio drugu break loptu u tom gemu i stiže do servisa za meč. Tu je bio uvjerljiv i upisao je pobjedu 6:1, 7:5.

Dodig je u svim statističkim kategorijama bio u podređenom položaju i s takvim nastupom nije mogao očekivati bolji rezultat.

Almagro će u trećem kolu igrati protiv sunarodnjaka Marcela Granollersa koji je nadigrao Blaža Kavčiča.

 

hrsport.net

 

Odgovori