Čilić: “Nije idealno kada nedostaje mečeva na travi, ali pripreme su dobro odrađene”

Marin Čilić uoči nastupa u Wimbledonu ne skriva optimizam i vjeruje da je spreman za dobar rezultat bez obzira što prelazak na travu nije bio baš idealan ove godine. Prvi protivnik bit će mu Paul-Henri Mathieu, iskusni Francuz protiv kojeg Čilić ne smije dopustiti velike padove u koncentraciji. “Susrećem se s njim osmi put, igrali smo već jednom u Wimbledonu gdje sam uspio pobijediti. Mathieu je vrlo neugodan igrač i njegov ranking možda ne pokazuje koliko vrijedi jer se posljednjih nekoliko godina dosta mučio s ozljedama.

Svakako moram biti oprezan, ipak je ovo Wimbledon i ulozi su veliki.

Moram biti maksimalno spreman i ne dopuštati padove u koncentraciji. Ovaj tjedan sam dobro iskoristio trenirajući s dobrim igračima tako da se nadam da će sve funkcionirati jako dobro od prvog poena.”

U Queen’su je ispao već u prvom kolu od Marinka Matosevica, no iako mu nedostaje mečeva na ovoj podlozi, odrađivao je jake treninge s poznatim imenima.

“Nije baš idealno kada nemaš dovoljno službenih mečeva na travi. U Queen’su sam ispao ranije, ali ništa zabrinjavajuće, jednostavno prilagodba na travu nije išla kao prošlih godina. Bilo mi je potrebno par dana više da uhvatim grip na travi tako da sam tjedan iskoristio za dobar trening s Hewittom, Južnjijem, Đokovićem što su odlični sparinzi. Osjećam se dobro i nadam se dobrom rezultatu ove godine.”

Naravno, velika pomoć i podrška u Wimbledonu bit će mu bivši osvajač ovog turnira Goran Ivanišević

“Poseban osjećaj je biti u Wimbledonu pogotovo jer je Goran sa mnom i stvarno mi puno znači što će upravo on biti u mom boxu. Mislim da ne može biti nitko bolji od njega u ovoj poziciji stoga se nadam dobroj igri i da će se stvari poklopiti. Puno mi je pomogao u pripremnom dijelu i nadam se da ću to prebaciti i na mečeve.”

Čilić pozorno prati događanja na Svjetskom prvenstvu u nogometu gdje se nada hrvatskoj pobjedi protiv Meksika.

“Pratimo u Londonu gotovo sve utakmice Svjetskog prvenstva. Susret protiv Kameruna bio je zbilja odličan i jedva čekamo dvoboj s Meksikom. Bit će uzavrela atmosfera ne samo kod nas već i po cijelom svijetu gdje su Hrvati. Nadam se da naši dečki mogu ostvariti pobjedu i ići dalje što bi definitivno bio veliki uspjeh.”

HRsport.net

 

Odgovori