Čilić: “Protiv Berdycha sam pokazao sebi i drugima da mogu igrati vrhunski protiv takvih igrača”

Nakon pobjede protiv Berdycha, Čilić je bio iznimno zadovoljan kvalitetom svoje igre i razinom na kojoj je bio tijekom ta tri seta.

“Ovaj meč bio je stvarno fenomenalan. Ušao sam u meč znajući da će biti jako teško i bio sam koncentriran od prvog poena. Tijekom cijelog meča igrao sam taktički odlično, bio sam agresivan, potezao kad je trebalo, servirao sam vrhunski… Pobijediti igrača kao što je Berdych u tri seta stvarno je pravi pothvat. I on je pokazao koliko vrijedi, psihički je bio na vrlo visokoj razini, posebno u trećem setu gdje sam ga jako pritiskao. Imao sam veliki broj prilika na njegov servis, ali on nije popuštao i u ključnim trenucima izvlačio je sjajne udarce. Ipak sam uspio sačuvati hladnu glavu u trećem setu kada je već pao mrak, uzeo sam neke važne poene i stigao do velike pobjede.”

 

U velikim mečevima vrlo je važno zadržati samopouzdanje i ne gubiti koncentraciju i to je ono na čemu Marin dosta radi.

“Na psihičkoj stabilnosti sam dosta radio s Goranom i stalno mi govori da moram mentalno biti jak i vjerovati u svoje mogućnosti jer je to jedini način na koji mogu pobjeđivati ove najbolje. Protiv Berdycha sam pokazao i sebi i mnogima drugima da mogu igrati odličan tenis kroz tri seta protiv igrača koji je definitivno jedan od najneugodnijih na travnatoj podlozi. Odigrao sam sjajno, ali moram ovako mentalno biti pripremljen za svaki meč jer su sada svi mečevi teški i psihički iscrpljujući.”

Slijedi Jeremy Chardy, protivnik koji je odličan ždrijeb za četvrto kolo u Londonu.

“Slijedi Chardy koji je neugodan iako za širu publiku nepoznat jer nema toliko velikih rezultata u kontinuitetu. Međutim neće biti lako, on je potpuna suprotnost dosadašnjoj trojici protivnika. Nadam se da ću i u ponedjeljak biti u ovakvom izdanju i uz malo sreće doći do te vrlo važne pobjede.”

 

hrsport.net

 

Odgovori