Čilić: “Servis je ključan u mojoj igri, a protiv Nishikorija nije funkcionirao”

Marin Čilić upisao je težak poraz u četvrtfinalu Memphisa. Japanac Kei Nishikori potpuno je dominirao i stigao je do glatke pobjede 6:4, 6:2. Marin je odigrao loš meč i nije bio niti blizu povratka u igru nakon što je ušao u zaostatak…

Igra u Zagrebu i igra u Memphisu kao “nebo i zemlja” kod Marina Čilića. Najbolji hrvatski reket odigrao je s dosta pogrešaka i vrlo skromno protiv Keija Nishikorija koji je predobar igrač da to ne bi kaznio.

Nakon poraza Marin je krivio servis smatrajući da je to jedan od glavnih razloga poraza.

 

“Mučio sam se na svom servisu i nisam imao dobar postotak ubačaja prvog servisa. To je jedan od ključnih dijelova moje igre, a u ovom meču uopće nije funkcionirao”, smatra Marin.

Problemi su toliko frustrirali Čilića da je razbio reket i pokazao veliku ljutnju što inače vrlo rijetko čini. Treba priznati i da je Nishikori odigrao dobar meč, a Japanac to nije krio nakon meča.

“Bio je to savršen meč za mene. Sve je funkcioniralo jako dobro, servis je bio dobar, udarci su ulazili i jako sam zadovoljan. Iz meča u meč igram sve bolje i bolje, a u ovom susretu sam dominirao servisom.”

 

hrsport.net

 

Odgovori