Čilić: “Uživam u tenisu, zbog toga napredujem”

Marin Čilić vratio se u Top 20. Kada su ga mnogi otpisali, on je osvojio svoj sedmi turnir u karijeri i najavio sjajnu igru u drugome dijelu sezone. Za Sportnet Marin govori o finalu Queen’s Club turnira, povratku u Top 20 i očekivanjima za nastup u Umagu.

Marine, tvoj komentar finala u Queen’s Clubu?

“Finale u Queen’su je zbilja bilo jedno od neobičnijih završetaka turnira uopće. Bilo mi je dakako žao što je meč morao završiti na takav način. Navijači su htjeli nastavak igre, ceremonije gotovo da i nije bilo, pa je bio čudan osjećaj. Ali, opet sam na kraju bio sretan s cijelim tjednom i presretan što sam došao do svoje sedme titule.”

 

Titula je najbolja najava za nadolazeći Wimbledon.

“U Wimbledonu protekle dvije sezone nisam briljirao tako da se nadam s ovakvom pripremom i dobrim tenisom iz Queen’sa, da će se i to promijeniti i da će mi uspjeh u Wimbledonu jednako ostati u sjećanju kao i pobjeda u Queen’su.”

Vratio si se u Top 20. Ponovo igraš odličan tenis, izgledaš spreman za najviše domete.

“Priželjkivao sam dugo povratak u prvih 20 jer to olakšava sa ždrijebovima na grand slamovima i turnirima iz serije 1000 gdje u prvim kolima izbjegavate igrače iz prvih 16 na svijetu. Veseli me jer se nadam da bi mi i to moglo pomoći za nastup na Olimpijskim igrama. Forma u zadnja dva mjeseca je iz tjedna u tjedan sve bolja i to je ono što me najviše veseli. Uživam u tenisu, a to je sitnica koja mi je i pomogla da konstantno napredujem.”

Što očekuješ u Umagu?

“Nadam se da mogu do naslova, iako će ove godine konkurencija biti jako teška. Veselim se turniru jer ove godine nisam mogao nastupati u Zagrebu, a volim igrati pred domaćom publikom i nadam se da ću ostvariti sjajan rezultat.”

 

Razgovarala: Tanja Vučić

 

Odgovori