Čilić nakon četiri sata borbe u osmini finala US Opena!

Dugo je trajala borba u trećem kolu US Opena između Marina Čilića i Daniela Evansa. 15. i 20. nositelj odigrali su meč dostojan i kasnijih faza, a nakon četiri sata bitke Marin ide dalje.

Slavio je Čilić s 3-1 u setovima, a pogotovo teški su bili prvi setovi, oba su išla u tie-break i nakon njih je 1-1. Kakav će to meč biti odmah je pokazao prvi set u kojem nema break lopti sve do 6:5 za Marina kad Evans spašava 15:40.

Ide se u tie-break gdje Marin spašava 6:4 i tri set lopte, ali koristi svoju tek petu za 13:11 nakon maratona od sat i 23. U drugom setu Evans otvara s 2:0, Čilić odmah vraća pa radi još jedan break i ima šansu servirati za 7:5 i 2-0.

No, Evans radi novi break i opet se ide u trinaestu igru gdje je Britanac ipak bolji, otvara s 4:0 i lakoćom sa 7:3 izjednačava. U trećem setu Čilić uzima vodstvo od 3:1 nakon što je spasio tri break šanse gem prije, a onda novim oduzimanjem servisa kompletira najlakši set u meču sa 6:2.

U četvrtom opet velika bitka i dobri servisi, prva break lopta je za Evansa kod 4:4 koju Marin spašava pa sam kod 5:4 ispušta break i meč loptu, ali koristi drugu na 0:40 kod 6:5 i ulazi u osminu finala.

Tamo ga čeka nimalo lak protivnik. Mlada senzacija i treći nositelj Carlos Alcaraz još nije izgubio ni set na turniru.

US Open, treće kolo:
Marin Čilić (HRV, 15) – Daniel Evans (VB, 20) 7:6, 6:7, 6:2, 7:5

Odgovori