Marin Čilić i dalje bez izgubljenog seta, niti Ramos ga nije iznenadio

Marin Čilić i u drugom kolu US Opena bio je uspješan, slavio je u tri seta protiv Alberta Ramosa i očekivano izborio prolaz u treće kolo.

Ovo je bio već 11. međusobni dvoboj Čilića i Ramosa te osma pobjeda Čilića. Iako je Ramos puno konkurentniji na zemljanoj podlozi, zanimljivo je da je dvije od tri pobjede Ramos protiv Marina ostvario upravo na betonu.

Ovdje je Čilić dobro krenuo, u prvom setu stigao je do breaka u četvrtom gemu, imao je još dvije prilike kod 4:1 koje nije iskoristio i uzeo je set sa 6:3.

U drugom setu počeo je i Ramos prijetiti te je poveo s 5:3, imao i set loptu, ali Čilić se izvukao i izborio tie-break u kojem je bio bolji sa 7:4.

Treći set bio je dosta sličan prvom, Marin je stabilizirao igru na svom servisu i nije pružio previše prilika protivniku, igrao je dobro i breakom kod 3:2 otvorio je vrata pobjede.

U konačnici 6:3, 7:6, 6:3, 16 aseva Marina, 49 winnera, ali i 57 neprisiljenih pogrešaka. Ramos je imao 39 neprisiljenih, ali i samo deset winnera.

U trećem kolu Čilić će biti na velikom ispitu protiv Daniela Evansa, 20. nositelja s kojim Marin može igrati i ima priliku dohvatiti osminu finala.

US Open, drugo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 15) – Albert Ramos (Španjolska) 6:3, 7:6(4), 6:3

 

Odgovori