Marin Čilić u tri seta preko njemačkog kvalifikanta do drugog kola US Opena

Marin Čilić dobro je otvorio nastup na US Openu. Ždrijeb mu je bio naklonjen i u prvom kolu za protivnika je imao Maximiliana Marterera, 156. igrača svijeta.

Marterer uglavnom karijeru gradi na Challengerima i Marin je svakako kvalitetniji igrač. Uglavnom je to pokazivao te nije dopustio iznenađenje.

U prvom setu obojica su bili vrlo uvjerljivi na svom servisu, sve do 4:3 kada Čilić dolazi do 15:40, radi break i uzima prvi set sa 6:3.

Nastavilo se u sličnom ritmu u drugom setu, Čilić je prvi break napravio u trećem gemu, zatim u petom propustio još jednu break loptu da bi u sedmom napravio novi break i uzeo set sa 6:2.

U prva dva servis gema Nijemca u trećem setu Marin je propustio ukupno pet break lopti i kod 2:1 prvi put dopustio break prilike Martereru. Srećom Nijemac ih nije iskoristio, a u završnici seta Čilić oduzima servis protivniku i odlazi do pobjede.

Marin je pogodio 15 aseva, dopustio je protivniku dvije break lopte koje je obje spasio, a sam je imao 13 break prilika i iskoristio četiri.

Čilić je uz 39 winnera imao i 23 neprisiljene pogreške, a Marterer je tu bio u negativi 17:27. Treba istaknuti i dobru Marinovu igru na mreži, u 14 izlazaka uzeo je 13 poena.

U drugom kolu igrat će protiv Alberta Ramosa ili Norberta Gombosa.

US Open, prvo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 15) – Maximilian Marterer (Njemačka, Q) 6:3, 6:2, 7:5

Odgovori