Ivan Dodig nakon trijumfa: Još imam velike ambicije u parovima

Ivan Dodig osvojio je drugi Grand Slam turnir u karijeri, nakon Roland Garrosa u muškim parovima 2015. ove godine osvojio je u kombinaciji s Latishom Chan turnir miješanim parovima.

Velik uspjeh za mene u Parizu, nakon parova evo i mix trofej. Veliko za hrvatski tenis, drago mi je da smo bili dva Hrvata u finalu. Moram zahvaliti svojoj partnerici, prvi put igramo zajedno. Dugi niz godina igrao sam s Mirzom, isto smo imali lijepe rezultate, dva finala, polufinala, ali nismo uspjeli osvojiti i evo, nova partnerica, nova sreća, stvarno lijepa uspomena i lijep uspjeh. 

Osvojio je muške parove u Parizu 2015. godine s Marcelom Melom:

Svaki Grand Slam je lijepo imati, ali parovi iz 2015. je puno veći uspjeh. No Grand Slam se uvijek računa, nije bitno u kojoj kategoriji, takva turnira su samo četiri godišnje, puno igrača se na njih prijavljuje i to je svakako lijep uspjeh. 

Je li mogao više u singleu?

Mislim da sam imao specifičan teniski put. U singleu sam izvukao svoj maksimum. Ostat će mi žao da nisam mogao više igrati, moj tenis je bio na nivou, ali tijelo više nije moglo pratiti. Ostvarivao sam vrhunske rezultate, pobjeđivao igrače iz Top 10. Moram biti sretan, imao sam drugačiji put od drugih i mislim da sam izvukao maksimum iz svog tenisa. Još uvijek želim sebe graditi kao igrača, zadao sam sebi ciljeve u parovima, da pokušam u budućnosti osvojiti još Grand Slamova, da ostvarim ono što je Mate Pavić ostvario, da budem broj jedan. 

O polufinalu Davis Cupa koji slijedi u Splitu kaže: Uvijek mi je bila čast igrati za reprezentaciju. Igrat ću u polufinalu, stavit ću se na raspolaganju izborniku. Davis Cup je jako naporan, puno je lakše igrati turnire. Davis Cup nosi puno više pritiska. Drago mi je da se opet cijela ekipa skupila i želimo osvojiti Davis Cup, ostala je žal nakon onog poraza u finalu od Argentine.

 

Odgovori