Raonic preokretom protiv Čilića do osmine finala Indian Wellsa

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić završio je svoj nastup u pojedinačnom dijelu Masters 1000 turnira u Indian Wellsu. U dvoboju trećeg kola Čilić je u tri seta izgubio od Milosa Raonica…

Iako je set i pol izgledalo da je na pravom putu do pobjede, Marin Čilić morao je stisnuti ruku Milosu Raonicu nakon njihova susreta u trećem kolu Indian Wellsa. Meč je trajao nešto manje od dva sata, a Kanađanin je slavio 3:6, 6:4, 6:3.

 

Prvi hrvatski “reket” osvojio je prvi set 6:3 i prijetio da dođe do breaka u drugom, ali nije realizirao ni jednu od dvije prilike koje je imao. Kazna ga je sustigla kod 4:5, kada je Kanađanin iskoristio svoju prvu break priliku uopće u meču i odveo meč u treći set.

Nedugo zatim Čilić je još jednom izgubio svoj servis. Pokazat će se kasnije da je to bio odlučujući trenutak. Bilo je to u drugom gemu trećeg seta. Kanađaninu je ponovno bila potrebna samo jedna prilika za ostvarivanje prednosti. Čilić više nije dobio nikakvu šansu za povratak. Raonic je počeo sve bolje servirati te je u toj dionici zabio sedam od svojih 16 asova u meču.

Što se ukupne statistike na servisu tiče, Raonic je na svom prvom servisu osvojio visokih 88% poena, čak 44 od 50. Svih šest poena izgubio je u drugom setu, dok je u prvom i trećem bio besprijekoran. Na drugom je servisu bio ranjiv (37% osvojenih poena), no takvih situacija nije bilo dovoljno da bi Čilić imao više koristi.

Raonic je ukupno ubacio 58% prvog servisa, a Čilić skromnih 52%. Hrvatski je tenisač bio uspješan u 75% poena na prvom servisu i u 55% poena na drugom. Nisu to loše brojke, no dva loša gema koja je odigrao bila su dovoljna za poraz. Uz to, u trećem je setu Čilić imao vrlo niskih 31% prvog servisa. Kanadski je tenisač imao više izravnih poena (28-20), ali i puno više neprisiljenih pogrešaka (44-28).

Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i prva pobjeda Raonica, nakon što je Čilić slavio u Valenciji 2011. godine.

 

hrsport.net

 

Odgovori