Rutinska pobjeda Rogera Federera nad nedovoljno inspiriranim Dodigom

Turnir u Indian Wellsu hvata završni zalet, a u trećem kolu na nepremostivu prepreku naletio je hrvatski predstavnik Ivan Dodig. Za samo sat vremena bolji je od njega bio branitelj naslova, Roger Federer…

61 minutu proveo je na terenu Roger Federer u trećem kolu Indian Wellsa, dok se na drugoj strani nalazio Hrvat Ivan Dodig. Prvi okršaj ove dvojice u njihovim karijerama lagano je odnio tri godine stariji Švicarac (6:3, 6:1), trenutno drugi tenisač svijeta.

Odlično se držao Međugorac u prvom setu sve do rezultata 4:3, kada u najgorem mogućem trenutku pravi dvije dvostruke pogreške i poklanja Švicarcu break, netom kasnije pretvoren u set prednosti.

 

Potpuni pad u igri doživljava Dodig u drugom setu, ispustivši servis u prvom i trećem gemu završne dionice susreta. Prvi gem u drugom setu upisao je tek za 4:1, no pri rezultatu 5:1 i pokušaju da se zadrži još malo u susretu, Dodig pravi još jednu dvostruku grešku na servisu i uskoro Federer pobjedonosno dolazi na mrežu.

Na prvom servisu Roger Federer je imao 82% poena, a Ivan Dodig 76%. Nakon drugog servisa Švicarac je upisao 14 od 28 poena (50%), dok je Dodigu to pošlo za rukom u 12 od 28 udaraca (42%). Solidan prvi servis poboljšao je statistiku Dodiga na break prilikama, no ipak nije uspio iskoristiti nijednu od tri zarađene. S druge strane, Federer u tom segmentu ima stopostotan učinak (4/4).

Federer je korak bliže obrani naslova te prvog trijumfa ove sezone. Posljednji turnir je osvojio prošlog ljeta u Cincinnatiju, a najbolji rezultati ove sezone su mu polufinale Australian Opena i Dubaija.

 

hrsport.net

 

Odgovori