I Dodig i Pavić ekspresno osigurali osminu finala parova na US Openu

Dvojica hrvatskih tenisača, Ivan Dodig i Mate Pavić, osigurala su nastup u osmini finala parova na US Openu. Dodig je s Granollersom svladao Giannessija i Mayera, dok su Pavić i Marach bili bolji od Krajiceka i Withrowa…

Sukladno očekivanjima dvojica hrvatskih stručnjaka za parove, Ivan Dodig i Mate Pavić, sa svojim su teniskim partnerima bez ikakvih poteškoća izborili pobjede u drugom kolu turnira parova i izborili osminu finala posljednjeg Grand Slama godine.
Dodig je u paru s Marcelom Granollersom trebao tek 67 minuta za pobjedu protiv talijansko-njemačke kombinacije, Alessandra Giannessija i Floriana Mayera.
Opravdali su Hrvat i Španjolac status velikih favorita, u prvom su setu dvaput došli do breaka, svoj servis ispustili tek jednom za konačnih 6:3, dok im je za isti rezultat u drugom setu bio potreban samo jedan break.

U osmini finala Dodig i Granollers igrat će protiv pobjednika dvoboja Rojer/Tecau – Chung/Lu.
Osminu finala izborili su i Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach. I njima je trebalo tek nekoliko minuta više od sat vremena za pobjedu protiv Austina Krajiceka i Jacksona Withrowa. Kao i Dodig i Granollers, Pavić i Marach su do pobjede došli rezultatom 6:3, 6:3.
Hrvatsko-austrijski par u osmini finala US Opena igrat će protiv pobjednika ogleda Bryan/Bryan – Kyrgios/Reid.
US Open, muški parovi, 2. kolo:
Dodig/Granollers (6)- Giannessi/Mayer 6:3, 6:3
Pavić/Marach (9) – Krajicek/Withrow 6:3, 6:3

Odgovori