Čilić preko Auger-Aliassimea do drugog kola Pariza, Kanađanin ‘osjetio’ preponu

Dobrim dijelom zbog svoje jako dobre predstave, ali i uz pomoć ozljede protivnika je Marin Čilić uspio počiniti iznenađenje u prvom kolu Masters turnira u Parizu i izbaciti 14. nositelja Felixa Auger-Aliassimea. Hrvatski je tenisač prošao u tri seta za oko dva i pol sata tenisa.

Počelo je fantastično za Čilića. Hrvatski je tenisač servirao kao iz snova te je osvojio fantastičnih 82 posto poena na svom prvom servisu uz 65 posto ubačenih prvih servisa, dok je s druge strane Kanađanin bio jako loš na svom početnom udarcu.

Uzeo je Čilić čak šest od osam lopti na Aliassimeovom prvom servisu uz osam na drugom te je uz dvije dvostruke greške Kanađanina došao do četiri break lopte te je iskoristio tri, po jednu na svakom servis gemu Kanađanina i s lakih 6:0 osvaja prvi set.

No, u drugom setu smo ipak vidjeli više komplikacija. 21. igrač svijeta se stabilizirao te je uzeo Čilićev servis za 4:2, ali Hrvat odmah vraća istom mjestom. Set se prelomio u maratonskom osmom gemu na servisu Čilića.

Hrvat je trebao servisom potvrditi break i izjednačiti na 4:4, ali je krenuo loše te je upao u 15:40 rupu što je spasio i stigao do 40:40, a to je bilo tek prvo od čak 11 izjednačenja u tom gemu. Samo u tom gemu je Kanađanin imao sedam break lopti i iskoristio je sedmu za 5:3.

No, Marin nije upao u one svoje poznate rupe i nije se predao te je ostao psihički jak. Zato je u deveti gem krenuo s 0:40, ali nije izveo još jedan povratak jer Kanađanin okreće i izjednačava na 1-1. U trećem setu je Čilić na početku morao spasiti break loptu, a onda se uplela viša sila.

Nakon prvog gema je Kanađanin pozvao medicinski time-out jer je osjetio bol u preponi, a nakon toga je nastavio jednako borbeno iako je padao kako je meč išao kraju. Tako je već pri 2:1 morao spašavati dvije break lopte, ali kod 3:2 nije bilo pomoći. Čilić je došao do 15:40 i oduzeo servis te je mirno priveo meč kraju za 6:3.

Čilića bi u drugom kolu trebao čekati nešto lakši posao protiv 75. igrača svijeta Corentina Mouteta koji je u turnir ušao s pozivnicom, a u prvom kolu je svladao lucky losera Salvatorea Carusa.

ATP Masters Pariz, prvo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska) – Felix Auger-Aliassime (Kanada, 14) 6:0, 3:6, 6:3

Odgovori