Nishikori: “Pomogao mi je Čilićev nizak postotak ubačaja prvog servisa”

Marin Čilić zaustavljen je u četvrtfinalu ATP turnira u Brisbaneu. U teškim uvjetima bolje se snašao Kei Nishikori koji je slavio u tri seta nakon dva sata i 40 minuta igre…

160 minuta tenisa na 37 stupnjeva Celzijevih nije nešto što igrači priželjkuju. Međutim Marin Čilić i Kei Nishikori bili su osuđeni na to, a na kraju je kao pobjednik iz ovog napornog meča izašao Nishikori slavivši sa 6:4, 5:7, 6:2.

“Bilo je vrlo vruće i uvjeti su bili jako teški. Nije bilo nimalo lako doći do ove pobjede, ali sam sretan što sam je na kraju ipak uspio izvući dobrom igrom u trećem setu”, rekao je nakon susreta Nishikori.

 

Čilić je za razliku od prethodnog dvoboja protiv Dimitrova imao problema sa servisom ubacivši tek 43 posto prvog servisa i napravivši čak 11 dvostrukih servis pogrešaka.

“Marinov postotak ubačaja prvog servisa je u ovom meču bio nizak i to mi je pomoglo. Osim toga u trećem setu je dosta pao i zadovoljan sam konačnim ishodom. Moja taktika se bazirala na reternu, želio sam ubaciti što više dobrih prvih udaraca nakon servisa i napraviti što je više moguće protiv početnog udarca.”

U polufinalu Nishikorija očekuje dvoboj protiv Lleytona Hewitta koji je za tek nešto više od sat vremena eliminirao Mariusa Copila.

“Protiv Lleytona je uvijek teško igrati, on ne promašuje puno toga. Vrlo je neugodan, ima solidan servis te dobar retern i bekhend.”

Nishikori je pripreme za novu sezonu odradio Michaelom Changom i nada se da će mu to biti od pomoći.

“Razmišljao sam o tome da potražim nekog tko će mi ponuditi dobre savjete kako ući u Top 10 što mi je bio neispunjeni cilj u prošloj godini. Radio sam s Michaelom i bilo je sjajno. On je vrlo sistematičan i savjetovao me je oko brojnih detalja za koje vjerujem da će mi pomoći da puno napredujem. Dobro sam se pripremio i s puno samopouzdanja sam došao u Australiju”, dodaje Nishikori.

 

Odgovori