Dodig nije izdržao

Knjiga je spala na jedno slovo – Ivu Karlovića. Nakon osvojenog prvog seta hrvatski tenisač Ivan Dodig vrtoglavo je srozao razinu igre te u četvrtom setu predao meč Portugalcu Federicu Gilu…

Nije to bila izvedba za pamćenje hrvatskog predstavnika Ivana Dodiga, koji je bio jedan od četiri Hrvata u glavnom ždrijebu Australian Opena. Nakon drugog dana turnira hrvatske boje ostao je braniti samo Ivo Karlović, koji će za treće kolo morati svladati Carlosa Berlocqa.

Sve je počelo poprilično rutinski za 36. tenisača na svijetu; osvojio je prvi set za 41 minutu, rezultatom 6:2, oslanjajući se uglavnom na prvi servis pri kojem je iskoristio 11 od 12 poena. Ipak, loš pokazatelj je bila statistika break šansi pretvorenih u oduzeti servis kojih je bilo samo tri od 14 mogućih.

 

Drugi je set bio početak kraja za Dodiga. Gil je 6:1 zabilježio nakon samo 27 minuta igre, uz 91% učinka na prvom i 67% na drugom servisu. S druge strane, Dodig je imao mizernih 33% i 30%.

Ista situacija s istim rezultatom ponovila se u trećem setu. Jedini gori segment igre od drugog seta bio je Dodigov učinak na drugom servisu koji se srozao na jedan iskorišten poen od šest (17%). U četvrtom setu, pri rezultatu 4:1 u korist 107. na svijetu, Dodig je predao meč i završio ovogodišnju avanturu na prvom Grand Slamu sezone.

 

Hrsport.net

 

Odgovori