Čilić svladao 21. igrača svijeta: ‘Za mene je važno da nastavim s ovakvom razinom igre’

Marin Čilić upisao je lijepu pobjedu u prvom kolu turnira u Parizu, igrao je protiv 21. igrača svijeta Felixa Auger-Aliassimea i svladao ga je u tri seta sa 6:0, 3:6, 6:3.

Čilić je dominirao od početka meča, ali nije uspio dovršiti posao u dva seta. Kod 4:3 izgubio je svoj servis gem koji je bio uistinu maratonski i potrajao je čak 21 minutu. U tom gemu spasio je šest break lopti, ali ne i sedmu.

“Takvi gemovi znaju okrenuti meč i definitivno sam morao nakon toga resetirati se i krenuti ispočetka”, ističe Čilić koji je nakon toga izgubio set sa 6:3, ali u trećem je ponovno bio dobar.

“Otvorio sam meč sa šest uzastopno osvojenih gemova, start je bio fantastičan. Očekivao sam da će Felix podići svoju igru i počeo je igrati bolje i drugi set bio je stvarno tijesan i otišao je na njegovu stranu sa 6:3. U trećem setu sam sjajno servirao i to je sigurno puno pomoglo.”

Sada mu slijedi Corentin Moutet.

“Corentin je sjajan igrač, jedan od najvećih boraca na Touru koji igra vrlo nezgodan tenis. Za mene je važno da nastavim s ovakvom razinom igre, s tim bih bio jako zadovoljan.”

Odgovori