Nova Hrvatska predvođena Šegom pregazila Crnu Goru i došla na korak do Svjetskog prvenstva

Hrvatska rukometna reprezentacija u Osijeku je upisala visoku pobjedu protiv Crne Gore i tako se posve približila plasmanu na Svjetsko prvenstvo. 13 golova prednosti bit će dovoljno za uzvrat u Crnoj Gori…

U Osijeku se predstavila nova Hrvatska bez niza igrača koji su napustili reprezentaciju i odmah je ostavila vrlo dobar dojam. Ne treba stvarati euforiju, protivnik nije bio vrhunske kvalitete i sigurno bi bilo dosta teže i zanimljivije da su Crnogorci nastupili u najjačem sastavu, a ne ovako oslabljeni. Bez Borozana, obojice prvih vratara i još nekolicine igrača jednostavno nisu se mogli nositi s Hrvatskom.

Konačnih 32:19 bit će dovoljno za uzvrat u Podgorici, Crna Gora ima tek papirnate šanse da okrene ovaj zaostatak, u biti bilo bi to jedno od većih sportskih čuda uz ovakvu razliku u kvaliteti.

U punoj dvorani u Osijeku, u odličnoj atmosferi, Crnogorci su izdržali 20-ak minuta. Hrvatska je furiozno završila prvo poluvrijeme i serijom 7:1 otišli su na odmor s vodstvom 17:10.

Tu je Hrvatska potpuno preuzela kontrolu nad susretom, stvorila visoku prednost, a na početku drugog dijela dodatno se odvojila, pobjegla na plus 12 i nikakve dvojbe više nije bilo.

Do polovice drugog dijela Crna Gora postigla je samo dva pogotka, odlično su funkcionirali obrana i tranzicija te je Hrvatska pobjegla na 24:12.

Do kraja susreta Crna Gora nije se nijednom spustila ispod 11 golova zaostatka, a Hrvatska je imala i najviših plus 14.

Lino Červar može biti zadovoljan, mogao je vidjeti dosta toga dobroga u igri Hrvatske, a što je najvažnije, uzvrat u Podgorici bit će samo formalnost.

Po šest golova kod Hrvatske postigli su Zlatko Horvat i Manuel ŠtrlekLuka Cindrićdodao je pet, a Marin Šego deset obrana. Kod Crne Gore Nemanja Grbović postigao je četiri gola.

Kvalifikacije za SP:
Hrvatska – Crna Gora 32:19

Odgovori