Hrvatski košarkaši lakoćom do druge pobjede u pretkvalifikacijama, Švicarska nedorastao protivnik

Trebala je Hrvatskoj jedna ovakva lakša službena utakmica, pobjeda ostvarena bez previše potrošene energije, svakako nešto što je dobro za vidjeti uoči početka Europskog prvenstva.

Švicarska nije na razini Hrvatske i Poljske i završit će gotovo sigurno nastup u skupini iza njih, vidjelo se da je to reprezentacija s dosta limita i nije bilo govora o nekoj neizvjesnosti.

Brzo se Hrvatska odvojila i otišla na dvoznamenkastu razliku, obrana je funkcionirala dobro, Švicarci nisu imali previše ideje u napadačkoj fazi i Hrvatska je potpuno kontrolirala situaciju.

Boljom igrom Hrvatske nastavilo se i u drugom četvrtini gdje je Hrvatska pobjegla na 20 poena razlike tri minute prije odlaska na odmor i već tada bilo je jasno tko će do pobjede.

Drugo poluvrijeme bilo je odrađivanje posla, Hrvatska je već imala vrlo visoku razliku i bilo je samo pitanje s kolikim će plusom zaključiti utakmicu.

Završilo je 84:53, a ostaje dojam da je bilo prostora za još veću razliku da je bilo potrebno. Damir Mulaomerović nije morao izraubati one koji će iznijeti teret na Europskom prvenstvu, rasporedio je minutažu i pružio priliku svima osim Mariju Hezonji koji je bio na poštedi.

Odgovori