Čilić se vratio na peto mjesto, Ćoriću renking karijere

Odlične vijesti koje su jučer došle iz teniskog svijeta danas su dobile svoju potvrdu. Najbolji hrvatski tenisači, Marin Čilić i Borna Ćorić ostvarili su značajne pomake na ljestvici. Prvi hrvatski reket, Čilić, pobjedom u Queen’s Clubu vratio se na peto mjesto te je blizu trećeplasiranog Alexandera Zvereva dok je Rafael Nadal na vrhu smijenio Rogera Federera.

Što se tiče Ćorića, njegov trijumf u Halleu donio mu je renking karijere. Ćorić se tako sada nalazi na sjajnom 21. mjestu čime je popravio renking za čak 13 mjesta u odnosu na prošli tjedan. S obzirom na konkurenciju, postoji vrlo velika šansa da Ćorić vrlo brzo uđe i u najboljih 20 na svijetu čime bi sa samo 21 godinom napravio veliki uspjeh.

Niti hrvatske tenisačice nisu ostvarile ništa slabije rezultate. Trenutno najbolja hrvatska tenisačica, Petra Martić, popravila je renking za četiri mjesta te je sada na 41. mjestu, dok je Donna Vekić trenutno 54. tenisačica svijeta.

U konkurenciji parova, s velikom prednošću na prvom mjestu nalazi se sjajni Mate Pavić. Na 17. mjesto smjestio se Ivan Dodig, dok je Nikola Mektić jedno mjesto iza. Iako je pao za jedno mjesto, valja istaknuti i dobar renking Franka Škugora koji se nalazi na 35. mjestu najboljih tenisača u konkurenciji parova.

ATP ljestvica:
1. Rafael Nadal (Španjolska) 8 770
2. Roger Federer (Švicarska) 8 720
3. Alexander Zverev (Njemačka) 5 755
4. Juan Martin del Potro (Argentina) 5 080
5. Marin Čilić (Hrvatska) 5 060 

Odgovori