Čilić slavio u noćnom maratonu, protiv Murraya za naslov!

Marin Čilić igrat će u svojem prvom finalu u karijeri na Masters 1000 turnirima! Prvi hrvatski reket i 12. nositelj prošao je polufinale na tvrdoj podlozi Cincinnatija s 4:6, 6:3 i 7:5 protiv Bugarina Grigora Dimitrova, sa završetkom meča nekoliko minuta poslije 1:30 iza ponoći po lokalnom vremenu.

Meč nije trebao završiti tako kasno, ali na raspored je utjecala kiša, koja je dovela do toga da Čilić i Dimitrov moraju dugo ostati budni u lovu na finale. Marin je na koncu bio nešto budniji – i veseliji od suparnika na završetku kasnonoćnog dvoboja koji je trajao dva sata i 24 minute.

 

Iako ga servis nije slušao najbolje, što najčešće znači velike probleme, Čilić je svejedno pronašao put do treće pobjede protiv Dimitrova, protiv kojega sada ima 3-1 u međusobnom omjeru. Marin je imao sedam asova i pet dvostrukih pogrešaka, sa skromnih 44 posto ubačenih prvih servisa, ali prvi bugarski reket, 34. na svijetu, bio je praznih ruku unatoč tome.

Dimitrov će se ponajprije sjećati trećeg seta. U toj dionici meča vodio je s 4:2, a nakon što se Marin vratio u egal, stigao je dva poena do pobjede dok je Čilić servirao za ostanak u meču u 10. gemu. Bugarin je bio na 30:30, a nakon držanja za 5:5, 12-postavljeni hrvatski adut naplatio je izvlačenje iz neugodne situacije dobivanjem i posljednja dva gema u ovom polufinalu.

Andy Murray

Murray i dalje uživa u pobjedničkoj seriji (fotografija: Dana Anders)

Vodeći hrvatski tenisač će se u finalu sresti s prvim nositeljem Andyjem Murrayem, svjetskim brojem dva. Murray je u polufinalu sa 6:3 i 6:3 svladao četvrtopostavljenog Kanađanina Miloša Raonića, nastavljajući uspješni niz s puta do zlatnog odličja u singlu na Olimpijskim igrama u Riju de Janeiru.

Finale će početi u nedjelju kasno navečer po našem vremenu, ne prije 22 sata. Murray će u dvoboj ući s prednošću od 11-2 u međusobnom omjeru, a ako novi meč ode na stranu hrvatskog aduta, Marin će proslaviti svoj prvi Masters 1000 naslov, sveukupno 15. u karijeri na Touru.

ATP Masters 1000 Cincinnati, polufinale:

Murray (Velika Britanija, 1) – Raonić (Kanada, 4) 6:3, 6:3

Čilić (Hrvatska, 12) – Dimitrov (Bugarska) 4:6, 6:3, 7:5

 

Odgovori